Biefstuk kruidenmix recept 2
Biefstuk kruidenmix
OP=OP
Met deze biefstuk kruidenmix wordt je vlees overheerlijk, bakken, braden of grillen, het maakt niet uit en deze kruidenmix is geschikt voor allerlei soorten vlees. Gebruik 2 eetlepels voor circa 500 gram vlees. Haal de biefstuk uit de koelkast en laat deze ten minste een half uur op temperatuur komen. Wrijf de biefstuk alvast in met deze kruidenmix, verhit je koekenpan met olie of boter. Voeg de biefstuk toe als de olie of boter goed heet is, zodat het vlees meteen dichtschroeit en daardoor sappig blijft. Bak het vlees aan beide kanten terwijl je het regelmatig omdraait.
Ingrediënten biefstuk kruidenmix:
- zout
- majoraan
- peper wit gemalen
- tijm
- paneermeel
- nootmuskaat
- peterselie
- mosterdmeel
- laurier
- knoflook
- dextrose
- paprika
Laat de biefstuk nadat je deze uit de pan direct op een bord, onder een deksel of een stukje aluminiumfolie. Zo kunnen de sappen zich door het vlees verdelen en krijg je het meest malse, sappige stukje vlees.
- rare (aangeschroeid): bak 1 minuut per kant
- medium rare (licht gebakken): bak 1-2 minuten per kant
- medium (half doorbakken): bak 2-3 minuten per kant
- well-done (doorbakken): bak 3-4 minuten per kant
- Allergenen: Mosterd
- Allergenen: Paneermeel (Tarwe)
- Allergenen: Tarwe