Chilipepers stimuleren de stofwisseling

Chilipepers stimuleren de stofwisseling

0 reactie minuten lezen

Chili pepers

Na het eten van vette snacks, kan een schuldgevoel resteren. Schuldgevoel is niet nodig, volgens een nieuw onderzoek. Het eten van chilipepers geeft de stofwisseling zo een stimulans, dat je niet eens de calorie-inname hoeft te beperken. Nu is uit eerder onderzoek al duidelijk dat chilipeper een hele goede vetverbrander is, dankzij de aanwezige capsaïcine. 


Ophoping vetcellen

Bij eerder onderzoek bleek capsaïcine over een periode van 8 dagen de ophoping van vetcellen te reduceren met 62%. Ook vetzuur verminderde aanzienlijk. (Meer informatie: Chilipeper is een enorme goede natuurlijke vetverbrander)
Geen calorieën minderen dankzij chilipepers

Chilipeper gebroken

Chilipeper gebroken


thermo


Volgens het huidige onderzoek, hoef je geen calorieën te minderen als je capsaïcine nuttigt. Onderzoekers van de University of Wyoming lieten 7 februari tijdens een Meeting (Biophysical Society’s 59th Annual Meeting in Baltimore) zien hoe capsaïcine de thermogenese stimuleert en energie verbrandt door receptoren te activeren die in bruine en witte vetcellen uitgedrukt zijn (bruin en wit vet). Dit helpt overgewicht te voorkomen en ook te beheersen. Hoge bloeddruk en cardiovasculaire aandoeningen worden hiermee ook teruggedrongen.
Thermogenese en bruin vet


bruinvet


Thermogenese is een belangrijke factor bij gewichtsbeheersing en overgewicht
Bruin vet heeft het vermogen om warmte te produceren, dit is thermogenese. Als de calorie-inname te hoog is, zet bruin vet dit om in warmte met als doel vet te verbranden. Bruin vet dat actief is, zorgt voor minder opslag van wit vet. Mensen met overwicht en mensen die snel aankomen, hebben minder actief bruin vet. Schildklierhormonen stimuleren de thermogenese, voor een gezond gewicht is het dus van belang om de stofwisseling op gang te houden. Ook is er een relatie tussen voldoende/onvoldoende daglicht en bruin vet. ( Meer informatie over de link daglicht, bruin vet en thermogenese: Invloed van licht op gezondheid onderschat)
V. Krishnan van de University of Wymoming’s School of Pharmacy zegt:
Obesitas is het gevolg van een disbalans tussen calorie-inname en energie verkwisting. Witte vetcellen slaan energie op en bruine vetcellen dienen als thermogene machines om opgeslagen vet te verbranden. Calorierijke voeding nuttigen en gebrek aan beweging zorgt voor disbalans in de stofwisseling wat tot overgewicht leidt.”
In de ontwikkeling van een strategie tegen obesitas ontdekte ons team dat capsaïcine de gevolgen van vetrijke voeding terugdringt. Capsaïcine is een selectieve agonist voor de ‘transient receptor potential vanilloid 1-receptor’ (TRPV1). 0.01% capsaïcine in de totale voeding blijkt gewichtstoename te verminderen bij muizen die vetrijk eten.”
Capsaïcine veranderde niet de voedsel- en waterinname in de muizen, ondanks dat het de stofwisseling behoorlijk stimuleerde. “ Capsaïcine in supplement

Bron:  http://goedgezond.info/

Chilipeper gemalen<h2>Chilipeper gemalen</h2>Kijk op www.dekruidenbaron.nl voor meer informatie over onze meer dan 85 verschillende soorten kruiden en specerijen 
Vergelijk producten0