Bengaalse Kerrie met zout
Bekend van SBS6 & RTL4 en AD.nl
Vanaf €35 gratis verzending in NL-BE-DE
Meer dan 450 soorten op voorraad
Betrouwbaar online winkelen
Beschrijving
Kerrie Bengaals met zout
Deze Bengaalse kerrie of curry is een beetje zoetig van smaak en zeer geschikt om een Bengaalse viscurry mee te bereiden. De smaak van kerrie komt het beste tot zijn recht als je het eerst heet bakt met bijvoorbeeld een fijngesneden ui en daarna pas aan de groenten of het vlees wordt toegevoegd.
De basiselementen in elke curry zijn, korianderzaad, kurkuma, komijnzaad, gedroogde chilies, fenegriekzaad, mosterdzaad, peperkorrels, en gember. Kardemom en kaneel zijn vaak niet standaard toegevoegd maar door dat wel te doen, wordt de curry zoet en fris. Over het algemeen geldt dat hoe roder een mengsel van kleur hoe heter de curry vanwege de (rode) chilies.
Ingrediënten:
- Kurkuma
- Mosterdmeel
- Koriander
- Komijnzaad
- Venkelzaad
- Paprika
- Gember
- Peper
- Foelie
- Kardamom
- Chillies
- Zout
- Fenegriek
VOEDINGSWAARDE ANALYSE PER 100 GRAM
- Energie 1936.2kJ / 461 kcal
- Koolhydraten 60.05 g
- Vezels 28.02 g
- Eiwitten 10.69 g
- Vetten 13.58 g
- Natriumgehalte 88 mg
Reviews
0/10
Geen reviews gevonden
Je beoordeling toevoegenAllergenen
- Allergenen: Mosterd
- Allergenen: Koriander
Kunnen we je helpen?