Kruiden en Specerijen

Er zijn veel verschillende soorten kruiden en specerijen te vinden. Denk aan basilicum, bieslook, sumak, bruschetta, fenegriek, gember en ga zo maar door. Om het voor u overzichtelijk te maken hebben we de kruiden en specerijen sectie van De Kruidenbaron opgedeeld in een aantal onderdelen. Zo kunt u alle losse kruiden en specerijen bekijken en alle voorverpakte kruiden en specerijen. Maar ook alle kruiden en specerijen zonder suikers, zonder allergenen of zonder kunstmatige additieven.

Lees meer
4 Seizoenen peper 4 Seizoenen peper, wie kent het niet. Het is een heerlijk mix van 4 soorten, de zwarte, witte, groene peperbessen en de roze die geen echte peper is. vier seizoenenpeper is een in de keuken veel gebruikte specerij met een licht scherpe smaak.
Aardbei essence 250 cc Met onze aardbei essence geef je al je cake, koek en taarten een heerlijke diepe aardbei smaak en wordt daardoor zeer veel toegepast in de patisserie. Ook heerlijk als toevoeging in al je desserts. Onze essences zijn er in 6 smaken.
African rub kruidenmix Haal Afrika in huis met de mooie geselecteerde ingrediënten van deze rub en wrijf het in combinatie met bijvoorbeeld een mooie olijfolie over je vlees en vis maar zeker ook mengen door je groenten. Laat je rub 1 á 2 uur intrekken voor het lekkerste res
Agar Agar poeder Agar agar poeder gebruik je als alternatief voor gelatine en kan ook worden gebruikt door de vegetariërs onder ons. Het poeder is wel 4 tot 5 maal zo sterk als gelatine, 3 a 4 gram Agar Agar is ongeveer gelijk aan 10 blaadjes gelatine.
Aglio mix Deze smakelijke mix van 6 verschillende ingrediënten zijn een klassieker in de Italiaanse keuken. De Aglio kruidenmix alleen in warme olie laten wellen en vermengen met bijvoorbeeld de spaghetti en klaar.
AJI-NO-MOTO ® poeder Je kunt AJI-NO-MOTO ® poeder heel goed gebruiken bij gerechten waarin kip, rundvlees, varkensvlees of ei wordt gebruikt. AJI-NO-MOTO® poeder verschilt van het Chinese vetsin, maar heeft wel een vergelijkbaar effect
Ajowanzaad Ajowanzaad wordt ook wel Indiase tijm genoemd, de zaden worden gebruikt als specerij, ze smaken en ruiken naar tijm maar zijn iets scherper en bitterder. Als je het zaad mee kookt wordt het zachter en gaat de smaak naar tijm en oregano.
Amandel essence 250 cc Amandel essence wordt zeer veel gebruikt in de patisserie. Amandel is zeer goed te combineren met de smaak van karamel, vanille, appel en chocolade.
Onze essences zijn er in 6 smaken.
Amandelen gemalen 100 % puur 100 % puur Amandelmeel is niet alleen heerlijk, het houdt ook nog eens rekening met de gezondheid. Amandelmeel bevat namelijk geen transvetzuren. Bij De Kruidenbaron: gemalen amandelen.
Amandelpoeder imitatie Amandelpoeder imitatie is een poeder met de smaak van amandelen en dus geen gemalen amandelen. Het is een goedkoop alternatief voor de 100% puur gemalen amandelen die we ook hebben in ons assortiment, zie onderaan deze pagina.
Amandelschaafsel Amandelschaafsel kent vele toepassingen, je ziet het vaak op gebak en taart. Zeer goedkoop bij De Kruidenbaron: amandelschaafsel.
American Steak kruidenmelange American steak kruiden zijn heerlijk voor het marineren van vlees. Vermeng je American steak kruiden met olijfolie en smeer je vlees er mee in en smullen maar.
Anijszaad gemalen Anijs geeft een heerlijk aroma aan je gerecht en kan daarnaast een medicinale werking hebben. Daarnaast wordt anijs toegepast in bijvoorbeeld pepernoten, koekjes, brood en alcoholische dranken. Anijszaadjes zijn de basis voor de 'muisjes.
Anijszaad heel Anijs geeft een heerlijk aroma aan je gerecht en kan daarnaast een medicinale werking hebben. Daarnaast wordt anijs toegepast in bijvoorbeeld pepernoten en verschillende alcoholische dranken.
Arabische gom Arabische gom is een helder plantaardig verdikkingsmiddel, emulgator en stabilisator. Arabische gom is smaakloos. kleurloos en geurloos. Deze Arabische gom is van zeer hoge kwaliteit en ideaal voor gebruik in bijvoorbeeld dranken en marshmallows.
Argentijnse steakkruiden Onze overheerlijke Argentijnse kruidenmix zorgt voor een smaakbeleving met echte Argentijnse passie. Onze kruidenmix is een mooie mengeling die je uitstekend kunt gebruiken voor bijvoorbeeld de chimichurri, de typisch Argentijnse saus of marinade.
Arrabiata Kruidenmix Deze Arrabiata Kruidenmix is heerlijk en makkelijk om zelf je pasta die kenmerkende smaak te geven. je kunt het ook gebruiken om je kazen te kruiden en je bruschetta wat pittiger te maken.
Arrowroot Arrowroot is een uitstekend bindmiddel om vloeistoffen in te dikken en voor bijvoorbeeld romige sauzen. Arrowroot is ook super geschikt bij soepen, eieren en vleesjus. Arrowroot is 100% puur en natuurlijk.Het is plantaardig en bevat geen toevoegingen
Asafoetida Asafoetida betekent letterlijk ‘hars met sterke geur’ en staat bekend in de Indiase keuken om zijn positieve werking op de spijsvertering. Gebruik weinig Asafoetida om een unieke smaak te geven aan vis, gegrild vlees en groenten.
Babipangang kruiden Veelzijdig kruidenmengsel voor de babipangang maar ook in marinades voor vis, kip, zeevruchten, met rijst, groenten en zowat elke soort wok of roerbak.
Baharat Baharat heeft een complexe, hartige smaak en een warm en zoet aroma. Baharat is een van de oudste Arabische kruidenmengelingen. Baharat wordt veel toegepast in lamsvlees, kip, groenten, soep, stoofpotten, couscous en sauzen.
Bake BIO zeewiermix Onze Nori Bake BIO zeewier bevat 8 soorten, welke wordt gekweekt in de Noordelijke Atlantisch Oceaan bij Ierland. De geur is daardoor geneutraliseerd en daarom toepasbaar als zoutvervanger in vele voedingsmiddelen, als brood, kaas, salades, cake.
Bami kruidenmix Deze bami kruidenmix is een absolute topper bij gebakken bami of tarwenoedels. Deze kant-en-klare kruidenmengeling geeft een heerlijk smaak aan je bami-gerechten. Doe een paar eetlepels van deze bami kruiden onder de bami en laat 5 min. mee bakken.
Bamigroenten Maak je eigen bami en geef het smaak met deze bamigroenten en eventueel onze eigen bami kruidenmix. Ook geschikt voor je nasi en mihoen gerechten.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »