Zaden & Pitten

Anijszaad gemalen Anijs geeft een heerlijk aroma aan je gerecht en kan daarnaast een medicinale werking hebben. Daarnaast wordt anijs toegepast in bijvoorbeeld pepernoten, koekjes, brood en alcoholische dranken. Anijszaadjes zijn de basis voor de 'muisjes.
Anijszaad heel Anijs geeft een heerlijk aroma aan je gerecht en kan daarnaast een medicinale werking hebben. Heerlijk om een kopje thee van te zetten. Daarnaast wordt anijs toegepast in bijvoorbeeld pepernoten en verschillende alcoholische dranken.
Chai kruidenmix Maak je eigen Chai thee met onze 100% natuurlijke Chai kruidenmix. Deze overheerlijke en geurige mix maakt het makkelijk voor jou. Zet eerst zwarte of groene thee, voeg eventueel melk toe van jouw keuze (zonder kan ook) en voeg daarna onze Chai toe en smu
Chiazaad Ons Chiazaad is 100% zuiver en van topkwaliteit. Het is een klein zaadje maar heeft grote prestaties voor lijf en leden. Gebruik Chiazaad met mate bijvoorbeeld bij je ontbijt als toevoeging op je normale voeding.
Dillezaad De dillezaadjes hebben een sterkere smaak en geven meer pit dan dilletoppen. Gebruik dillezaad bij ingemaakte groenten, in stoofschotels en brood.
Dillezaad gemalen Dillezaad gemalen heeft een sterkere smaak en geeft meer pit dan dilletoppen. Gebruik dillezaad bijvoorbeeld bij ingemaakte groenten, in stoofschotels en brood.
€22,35
Hennepzaad gepeld Hennepzaad is de superfood van het jaar, het levert Omega-3 en Omega-6 vetzuren in de ideale verhouding en bevat ook precies de juiste verhouding voor opname van het lichaam. Gebruik het bijvoorbeeld over de salade of door je soep.
€14,95
Karwijzaad / Kummelzaad gemalen De smaak van karwij/kummel ligt tussen komijn en dille. Het geeft smaak aan suddergerechten, (zuur)kool, soepen en sauzen of zelfs aan roggebrood. Doseer karwijzaad zelf naar smaak.
Karwijzaad / Kummelzaad heel Naast gemalen karwijzaad heeft De Kruidenbaron ook hele karwijzaad, ook wel kummelzaad genoemd. De smaak van karwij/kummel ligt tussen komijn en dille. Het geeft smaak aan suddergerechten, (zuur)kool, soepen en sauzen of zelfs aan roggebrood.
Komijnzaad gemalen Komijnpoeder is uitstekend toepasbaar in Mexicaanse of Indiase gerechten en ook in gerechten voor de grill of barbecue. Ook in curry’s, stoofschotels, chili, couscous of lamsvlees. Naar smaak doseren.
Komijnzaad heel Komijnzaad is lekker in Mexicaanse of Indiase gerechten. Het geeft ook dat beetje extra aan gerechten voor de grill of barbecue. Laat curry, stoofschotels, chili, couscous of lamsvlees heerlijk worden door komijnzaad.

AANBIEDING

Lijnzaad gebroken Lijnzaad gebroken zit vol met omega-3 vetzuren en cholesterolverlagende vezels. Lijnzaad gebroken heeft een neutrale smaak en daardoor kan je het eigenlijk overal goed doorheen gebruiken. Bijvoorbeeld op brood en in muesli, salades en yoghurt!
€3,50 €2,85
Lijnzaad heel Lijnzaad zit vol met omega-3 vetzuren en cholesterolverlagende vezels. Lijnzaad heeft een milde nootachtige smaak en is naast de bekende toepassing op brood ook goed te gebruiken in gerechten zoals muesli, salades en yoghurt!
Maanzaad Maanzaad smaakt wat nootachtig en een beetje zoet. Maanzaadjes zijn lekker van smaak en te gebruiken in vele gerechten zoals: gebak, brood, gemalen te gebruiken als verdikkingsmiddel voor sauzen.
Maanzaad wit Wit maanzaad is eigenlijk hetzelfde als het blauw/zwarte maanzaad maar dan eerder onrijp geoogst en het wordt veelal als verdikkingsmiddel toegepast in de Indiase keuken. Dan even een uurtje weken in warm water en dan in de blender of de staafmixer.
€14,95
Mahlep of Weichselzaad gemalen Mahlep wordt gebruikt om die specifieke smaak aan Turkse broodjes en gebak te geven en ook in sommige vlees- en kaasgerechten wordt mahlep gebruikt. In de Turkse keuken wordt mahlep ook veel gebruikt bij het maken van tuzlu kurabiye (zoute koekjes).
Mosterdzaad bruin heel De bruine mosterdzaden zijn iets pittiger de gele variant. Mosterdzaadjes zijn afkomstig van een plant uit de kruisbloemenfamilie. Mosterdplanten groeien in de gematigde streken van Europa, Noord Afrika en Azië.
Mosterdzaad geel gemalen Mosterd is een kruidenpasta met meestal een scherpe smaak. Mosterd wordt gemaakt uit gemalen mosterdzaden, azijn, water, suiker en zout.
Mosterdzaad geel heel Mosterd, kruidenpasta met meestal een scherpe smaak. Mosterd wordt gemaakt uit gemalen mosterdzaden, azijn, water, suiker en zout. Probeer het ook eens in elk gerecht waar je wat pit aan toe wilt voegen.
Parelgort Parelgort is een mooie ronde geslepen korrel. Daardoor is parelgort de gepelde en geslepen telg van de gerstfamilie. Parelgort is heerlijk in risotto of salade.
Pijnboompitten De pijnboompit is het zaad van een den. De pijnboompitten die in de handel zijn komen van vier verschillende dennensoorten. Pijnboompitten zijn heerlijk in een salade.
Pompoenpitten Pompoenpitten bevatten veel vitamine E, fosfor, magnesium, ijzer en koper. Pompoenpitten hebben een antischimmel, antibacteriële en antivirale werking.
Pompoenpitten droog geroosterd Onze pompoenpitten ook wel pepita's genoemd zijn al reeds droog geroosterd waardoor je ze gelijk kunt eten. Pompoenpitten worden veel in salades verwerkt. Met de mooie diep groene kleur. Bak je zelf brood doe ze dan eens door het beslag heen. Doe je voord
Quinoa Quinoa is een echte superfood en 100% natuurlijk en onbewerkt. Quinoa bevat veel eiwitten, magnesium en ijzer. Quinoa is eenvoudig te bereiden en gemakkelijk te verteren. Overal waar je rijst gebruikt kan je deze vervangen door Quinoa.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »