• Nori Chef BIO zeewiermix

Nori Chef BIO zeewiermix

NoriChef zeewier is uitstekend toe te voegen in voedingsmiddelen als vervanging en/of reductie van zout. Het geeft geen overmatige smaak en geur van zeewier aan uw gerecht. Het is heel eenvoudig toe te voegen in pasta’s, soepen, smoothies en sauzen.
Dosering:
2 á 4 % op of in het gerecht
Artikelnummer:
DKRB16891B
Levertijd:
Voor 15.00 uur besteld op werkdagen, de volgende werkdag bij u geleverd.
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Reviews:

bakje 140 gram €5,95
pot 400 gram €11,95
strooibus met 400 gram €12,45
zak 1 kilo €24,95


€5,95
Incl. btw

Nori Chef BIO zeewiermix

Voor allergenen informatie, zie tabblad Product uitleg

Allergenen: Gluten, zuivel en noten vrij.

Door het aanwezige Umami- effect verhoogd u de smaakbeleving van uw totale gerecht. Geen MSG meer nodig.

NoriChef bevat veel L-glutamaten wat een extra smaakbeleving geeft aan uw overige ingrediënten.
NoriChef zeewier bevat een hoge concentratie van mineralen als jodium, magnesium, kalium en meer… Niet voor niets ver uit de gezondste groenten. NoriChef is wetenschappelijk samengesteld uit meerdere soorten zeewieren, zodat het uitstekend toe te voegen is in voedingsmiddelen als vervanging en/of reductie van zout. Het geeft geen overmatige smaak en geur van zeewier aan uw gerecht.
Het is heel eenvoudig toe te voegen in pasta’s, soepen, smoothies en sauzen. Zelf in chocolade heeft het een positieve werking op de smaak. Direct bij aanvang van uw bereiding toevoegen. Uw product is ook beter bestand bij het invriezen, het structuur blijft behouden door 5% vocht opname.

Ingrediënten:

  • Verschillende soorten zeewier

VOEDINGSWAARDE ANALYSE PER 100 GRAM NORI CHEF BIO ZEEWIERMIX
 

  • Natriumgehalte* : 3.0 gram
  • Totaal eiwitgehalte : 7,1 gram
  • Totaal vetgehalte : 3.5 gram waarvan
  •          Verzadigd vet : 0,30 gram
  •          Meervoudig : 2.7 gram
  • Totaal koolhydraatgehalte : 45.1 gram
  •          Beschikbaar : 42.9 gram
  • Zetmeel : 37,70 gram
  • Voedingsvezel : 29.2 gram
  • Energetische waarde : 136 kCal/ 585 kJ

Nutritionele waarden:

  • Jodium 209,0 mg/kg
  • Calcium 6,0 g/kg
  • Koper 7,5 g/kg
  • IJzer 12,5 mg/kg
  • Kalium 4,2 %-gewicht
  • Magnesium 11,5 mg/kg
  • Mangaan 3,7 mg/kg
  • Fosfor 3,7 g/kg
  • Zink 21,6 mg/kg
  • Natrium 3,0 mg/kg
  • Selenium 1,5 mg/kg
  • Chroom 0,4 mg/kg
Onderstaand is geschreven door: www.livegreenmagazine.nl

Zeewier als alternatief voor zout

We eten nog steeds allemaal teveel zout. Behalve dat het slecht is voor je gezondheid (hoge bloeddruk!) is het ook zonde. Er zijn zoveel lekkere, gezondere alternatieven. Neem zeewier: dé groente van de toekomst en in allerlei gerechten te gebruiken als smaakmaker. Ik heb het zelf geprobeerd met de Nori Chef BIO zeewiermix; een alternatief voor zout. 

Ook interessant: strooi vaker met kruiden Ik strooide de zeewier ’s ochtends op mijn eitje en ’s avonds over de aardappelen. Hiermee kreeg mijn eten een lekkere ziltige smaak. En hoefde ik geen zout te gebruiken! Zeewier in een mix

Zeewier blijkt een perfecte zoutvervanger. Oké, je moet niet in het potje ruiken (vind ik), maar het geeft absoluut geen vissige smaak aan je gerecht of eitje. En je kunt het in allerlei recepten gebruiken, of het nu gaat om soep, je pasta of zelfs je smoothie!

Zoutfabels

Denk jij dat je beter zit qua zoutinname omdat je bijvoorbeeld Keltisch zout, zeezout, Himalayazout of een ander trendy zout gebruikt? Helaas, hierin zit voor het allergrootste deel precies hetzelfde als in je keukenzout potje, namelijk natriumchloride. En die mineralen en spoorelementen? Die zijn in zo’n kleine hoeveelheid aanwezig dat dit eigenlijk te verwaarlozen is.  Door de vergelijkbare hoeveelheden natrium zijn ze eigenlijk net zo ‘slecht’ als gewoon keukenzout. Van kruidenzouten zou je misschien iets minder hoeven te gebruiken en dan zou het iets minder schadelijk zijn, maar het beste kun je weer leren koken zonder toegevoegd zout: met verse, onbewerkte producten en kruiden.

Umami-effect

Bij zeewier is dat dus echt anders. Bovendien krijg je met zeewierpoeder over je gerecht dat bijzondere Umami-effect. In mijn potje NoriChef dat ik gebruikte zit bovendien wel een hoge concentratie mineralen, zoals jodium en magnesium. Vooral die jodium is voor mij interessant met mijn traag werkende schildklier omdat ik niet de hoeveelheid boterhammen eet die het Voedingscentrum aanraadt en bovendien mijn eigen speltbrood bak zonder verrijkt zout. Het poeder bestaat uit een mix  van meerdere soorten zeewieren. Kijk, daar houd ik van: variatie! Ook eens proberen? Check Dekruidenbaron.nl.

Natuurlijk heb ik even navraag gedaan bij de Nierstichting wat betreft het eten van zeewier versus zout:

Iris Groenenberg: “In pure zeewier en zeekraal zit respectievelijk 0,26 gram en 2,8 gram zout per 100 gram. Als je 100 gram zeekraal door je eten doet, tikt dat qua zoutgehalte behoorlijk aan. Maar als je een paar gram zeewier over je eten strooit, dan valt het qua zoutgehalte dus enorm mee. Hoe dan ook, zout is zout, waar het ook uit komt, dus het telt altijd mee in je zoutinname. Mijn tip: berekenen hoeveel zout je eet door etiketten te lezen en uit te rekenen hoeveel je van die producten eet.”



Bevat: Geen allergenen
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen