Naam van het recept:

Vegetarische Groentesoep met Bouillonpoeder

Deze heerlijke groentesoep is perfect voor een koude dag en bevat een mix van groenten die zorgen voor een perfecte smaakbalans. De bouillonpoeder van De Kruidenbaron zorgt voor een rijke en hartige smaak, zonder dat er vlees aan te pas komt.

Bereidingstijd: 30 minuten

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in kleine blokjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes gesneden
  • 1 courgette, in kleine blokjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 liter water
  • 2 eetlepels Bouillonpoeder groente van De Kruidenbaron
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies:

  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze ongeveer 2 minuten tot ze zacht zijn.

  2. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee, totdat de groenten beginnen te verzachten.

  3. Voeg de courgette toe en bak deze nog eens 2-3 minuten mee.

  4. Voeg de tomatenblokjes, het water, de Bouillonpoeder groente, het laurierblad, de tijm, oregano en paprikapoeder toe en roer alles goed door.

  5. Breng de soep aan de kook en laat het daarna op laag vuur sudderen gedurende 15-20 minuten, tot alle groenten gaar zijn.

  6. Verwijder het laurierblad en breng de soep op smaak met zout en peper.

  7. Serveer de soep warm met eventueel wat stokbrood.

Afbeelding:https://www.pexels.com/nl-nl/foto/groente-soep-3326053/

Voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 130 kcal
  • Koolhydraten: 15 g
  • Vetten: 6 g
  • Eiwitten: 4 g
  • Vezels: 4 g

Type keuken: Nederlands

Dieetinformatie: Vegetarisch, veganistisch, glutenvrij

Gelegenheid: Geschikt voor een doordeweekse avondmaaltijd of als lunch.

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bron: De Kruidenbaron