Ingredienten
1,2 kg runderstoofvlees, in blokjes gesneden
2 eetlepels bloem
2 eetlepels olijfolie
200 g spekjes
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 wortels, in plakjes gesneden
2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
1 blikje tomatenpuree (140 g)
250 g champignons, gehalveerd
Zout en peper
750 ml runderbouillon
2 eetlepels Bourguignon kruidenmix van De Kruidenbaron
1 laurierblad
  • Totale tijd: 3 uur en 30 minuten Minuten
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

2

Doe de blokjes runderstoofvlees en de bloem in een grote kom en meng goed totdat het vlees volledig is bedekt met de bloem.

3

Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak de spekjes krokant en haal ze uit de pan.

4

Bak het rundvlees in dezelfde pan in kleine porties tot het bruin is. Haal het vlees uit de pan en zet het opzij.

5

Bak de ui, knoflook, wortels en bleekselderij in dezelfde pan tot ze zacht zijn. Voeg de champignons toe en bak deze tot ze bruin zijn.

6

Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut.

7

Voeg de runderbouillon, Bourguignon kruidenmix en laurierblad toe. Breng aan de kook.

8

Voeg het vlees en de spekjes weer toe aan de pan. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.

9

Dek de pan af met een deksel en plaats deze in de voorverwarmde oven. Laat het 3 uur sudderen tot het vlees zacht is.

10

Serveer de Rundvlees Bourguignon in kommen en garneer met verse peterselie.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0