Naam van het recept:
Geroosterde aardappels met Toscaanse dip
Een heerlijk bijgerecht van geroosterde aardappels met een kruidige Toscaanse dip.
Bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4
Ingrediënten:
- 1 kilogram vastkokende aardappels
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels Dipper Toscaans van De Kruidenbaron
- Zout en peper naar smaak
Voor de dip:
- 125 milliliter Griekse yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel Dipper Toscaans van De Kruidenbaron
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
- Meng de olijfolie, Dipper Toscaans en zout en peper in een kom.
- Voeg de aardappels toe aan de kom en meng goed door elkaar, zodat de aardappels volledig bedekt zijn met het kruidenmengsel.
- Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Maak ondertussen de dip door de Griekse yoghurt, mayonaise, Dipper Toscaans, knoflook en zout en peper te mengen in een kom.
- Haal de aardappels uit de oven en serveer ze warm met de Toscaanse dip.
Afbeelding: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/aardappelen-bakplaat-bakken-eten-4173885/
Voedingswaarde: Per portie van 250 gram:
- Calorieën: 266
- Vet: 10 gram
- Koolhydraten: 38 gram
- Eiwit: 5 gram
Type keuken: Italiaans
Gelegenheid: Dit gerecht is geschikt als bijgerecht bij een gezellig diner of een feestelijke maaltijd.
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Bron: De Kruidenbaron