Naam van het recept:
Geroosterde Groenten met Dipper Pesto Rosso
Een smakelijk en kleurrijk gerecht van geroosterde groenten met de heerlijke smaak van Dipper Pesto Rosso van De Kruidenbaron.
Bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4
Ingrediënten:
- 1 courgette, in plakjes gesneden
- 1 aubergine, in blokjes gesneden
- 2 paprika's, in reepjes gesneden
- 1 rode ui, in parten gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels Dipper Pesto Rosso van De Kruidenbaron
- zout en peper naar smaak
- optioneel: geraspte Parmezaanse kaas als topping
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel de gesneden groenten gelijkmatig over de bakplaat.
- Besprenkel de groenten met olijfolie en Dipper Pesto Rosso van De Kruidenbaron en meng alles goed door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Rooster de groenten gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze gaar en lichtbruin zijn.
- Serveer de geroosterde groenten heet, eventueel met een topping van geraspte Parmezaanse kaas.
Afbeelding: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/gegrilde-groenten-met-een-dip-1520101/
Voedingswaarde: Per portie:
- Calorieën: 135
- Koolhydraten: 14 g
- Vetten: 8 g
- Eiwitten: 3 g
- Vezels: 5 g
Type keuken: Italiaans
Gelegenheid: Perfect als bijgerecht bij een Italiaanse maaltijd, of als lichte lunch of diner.
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Bron: De Kruidenbaron