Naam van het recept:

Geroosterde Groenten met Dipper Pesto Rosso

Een smakelijk en kleurrijk gerecht van geroosterde groenten met de heerlijke smaak van Dipper Pesto Rosso van De Kruidenbaron.

Bereidingstijd: 30 minuten

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 1 courgette, in plakjes gesneden
  • 1 aubergine, in blokjes gesneden
  • 2 paprika's, in reepjes gesneden
  • 1 rode ui, in parten gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels Dipper Pesto Rosso van De Kruidenbaron
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: geraspte Parmezaanse kaas als topping

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Verdeel de gesneden groenten gelijkmatig over de bakplaat.
  4. Besprenkel de groenten met olijfolie en Dipper Pesto Rosso van De Kruidenbaron en meng alles goed door elkaar.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Rooster de groenten gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze gaar en lichtbruin zijn.
  7. Serveer de geroosterde groenten heet, eventueel met een topping van geraspte Parmezaanse kaas.

Voedingswaarde: Per portie:

  • Calorieën: 135
  • Koolhydraten: 14 g
  • Vetten: 8 g
  • Eiwitten: 3 g
  • Vezels: 5 g

Type keuken: Italiaans

Gelegenheid: Perfect als bijgerecht bij een Italiaanse maaltijd, of als lichte lunch of diner.

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bron: De Kruidenbaron