Naam van het recept:

Gyros met Griekse salade

Dit heerlijke gerecht bestaat uit malse gyros en een frisse Griekse salade, op smaak gebracht met de Gyroskruiden van De Kruidenbaron.

Bereidingstijd: 25 minuten

Porties: 4

Ingrediënten:

Voor de gyros:

  • 500 gram varkensvlees, in reepjes gesneden
  • 2 eetlepels Gyroskruiden van De Kruidenbaron
  • 2 eetlepels olijfolie

Voor de Griekse salade:

  • 1 komkommer, in blokjes gesneden
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • Zout en peper naar smaak

Voor erbij:

  • Pita broodjes

Instructies:

  1. Meng de Gyroskruiden van De Kruidenbaron met de olijfolie in een kom. Voeg het varkensvlees toe en meng goed. Laat het vlees 10 minuten marineren.

  2. Verhit een grillpan op hoog vuur. Bak het gemarineerde varkensvlees in ongeveer 5-7 minuten gaar.

  3. Maak intussen de Griekse salade. Meng de komkommer, tomaten, rode ui, paprika en feta in een kom. Voeg de olijfolie en rode wijnazijn toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Verwarm de pita broodjes in de oven volgens de instructies op de verpakking.

  5. Serveer de gyros met de Griekse salade en de warme pita broodjes.

Voedingswaarde: Per portie (zonder pita broodje)

  • Energie: 282 kcal
  • Eiwitten: 28 gram
  • Koolhydraten: 6 gram
  • Vetten: 17 gram

Type keuken: Grieks

Dieetinformatie: Glutenvrij

Gelegenheid: Geschikt als hoofdgerecht voor een doordeweekse dag.

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bron: De Kruidenbaron