Naam van het recept:

Kerrie Maleisie zonder zout

Deze Kerrie Maleisie zonder zout is een heerlijk kruidig gerecht met een zachte en romige textuur. Het is perfect voor degenen die een zoutarm dieet volgen of gewoon op zoek zijn naar een gezonder alternatief voor traditionele kerriegerechten.

Bereidingstijd: 30 minuten

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels Kerrie Maleisie zonder zout van De Kruidenbaron
  • 1 blikje (400 ml) kokosmelk
  • 1 bloemkool, in kleine roosjes gesneden
  • 1 blik (400 g) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 handvol verse koriander, gehakt
  • Sap van 1 limoen

Instructies:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze tot hij zacht en glazig is, ongeveer 3-4 minuten. Voeg dan de knoflook toe en bak nog eens 1-2 minuten.

  2. Voeg de Kerrie Maleisie zonder zout van De Kruidenbaron toe aan de pan en bak dit 1-2 minuten mee, tot het goed geurig is.

  3. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Voeg dan de bloemkoolroosjes toe en laat deze zachtjes koken tot ze gaar zijn, ongeveer 10 minuten.

  4. Voeg vervolgens de kikkererwten, rode paprika en courgette toe en laat het geheel nog 5-10 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn.

  5. Voeg op het laatste moment de gehakte koriander en het limoensap toe. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel nog even doorwarmen.

  6. Serveer de Kerrie Maleisie zonder zout van De Kruidenbaron in kommen en geniet ervan!

Voedingswaarde (per portie):

  • Calorieën: 309
  • Vet: 19 g
  • Koolhydraten: 27 g
  • Eiwit: 9 g

Type keuken: Maleisisch

Dieetinformatie: Zoutarm, vegetarisch, veganistisch, glutenvrij

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bron: De Kruidenbaron