Naam van het recept:

Kerrie Masala Kip

Een heerlijk kruidig en pittig Indiaas gerecht met malse stukjes kip in een rijke saus op smaak gebracht met de Kerrie Masala van De Kruidenbaron.

Bereidingstijd: 45 minuten

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 rode pepers, fijngehakt (verwijder de zaadjes voor een mildere smaak)
  • 1 eetlepel gember, geraspt
  • 2 eetlepels Kerrie Masala van De Kruidenbaron
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels olie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander voor garnering

Instructies:

  1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de ui, knoflook en rode pepers toe. Bak het geheel tot de ui glazig is, ongeveer 5 minuten.

  2. Voeg de geraspte gember toe en bak het geheel nog 2 minuten.

  3. Voeg de Kerrie Masala, kurkuma, korianderpoeder en komijnpoeder toe en bak het geheel nog 2 minuten.

  4. Voeg de kipblokjes toe en bak deze rondom bruin.

  5. Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.

  6. Zet het vuur lager en laat het geheel sudderen voor ongeveer 30 minuten, tot de kip gaar is en de saus is ingedikt.

  7. Breng op smaak met zout en peper.

  8. Serveer de Kerrie Masala Kip met rijst en garneer met verse koriander.

Voedingswaarde:

Per portie:

  • Calorieën: 345 kcal
  • Koolhydraten: 14 g
  • Eiwit: 32 g
  • Vet: 19 g
  • Verzadigd vet: 11 g
  • Vezels: 4 g

Type keuken: Indiaas

Dieetinformatie: Glutenvrij

Gelegenheid: Een heerlijk gerecht voor een doordeweekse avondmaaltijd of voor een gezellige avond met vrienden.

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld