Naam van het recept:
BBQ kip met Kruidenbaron BBQ Rub
Een sappige, smaakvolle BBQ kip met een heerlijke Kruidenbaron BBQ Rub.
Bereidingstijd: 25 minuten voorbereiding, 1 uur en 15 minuten kooktijd.
Porties: 4-6 porties.
Ingrediënten:
- 1 hele kip, schoongemaakt en gedroogd
- 1/4 kopje Kruidenbaron BBQ Rub
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel zout
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel uipoeder
- Optioneel: BBQ-saus voor serveren
Instructies:
- Verwarm de BBQ voor op indirecte warmte van ongeveer 175-200 graden Celsius.
- In een kleine kom, meng de Kruidenbaron BBQ Rub, olijfolie, zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder en uipoeder tot een pasta-achtige textuur.
- Wrijf de kruidenpasta op de hele kip, zorg ervoor dat alle kanten en hoeken bedekt zijn.
- Leg de kip op het indirecte gedeelte van de BBQ en dek af met een deksel.
- Laat de kip ongeveer 1 uur en 15 minuten koken, of tot de interne temperatuur van de kip 75 graden Celsius bereikt heeft.
- Verwijder de kip van de BBQ en laat deze 10 minuten rusten.
- Snijd de kip in stukken en serveer eventueel met BBQ-saus.
Voedingswaarde:
- Calorieën per portie: ongeveer 310
- Totaal vet: 20g
- Verzadigd vet: 5g
- Cholesterol: 105mg
- Natrium: 1500mg
- Totaal koolhydraten: 1g
- Eiwit: 30g
Type keuken: Amerikaans / BBQ
Dieetinformatie: Glutenvrij
Gelegenheid: Geschikt voor een gezellige BBQ met vrienden of familie.
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Bron: Dit recept is aangepast van een recept op de website van de Kruidenbaron.