Naam van het recept:
Berbere kippenstoofpot
Een heerlijke en pittige kippenstoofpot met de smaak van de Berbere kruidenmix, die zorgt voor een warme en kruidige smaak.
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Porties: 4
Ingrediënten:
- 1,2 kg kippenpoten
- 2 uien, fijngehakt
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels Berbere kruidenmix zonder zout van De Kruidenbaron
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
- 2 laurierblaadjes
- 500 ml kippenbouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Instructies:
- Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur.
- Bestrooi de kippenpoten met zout en peper en bak ze in de pan tot ze aan alle kanten goudbruin zijn, ongeveer 5 minuten per kant. Haal ze uit de pan en leg ze opzij.
- Bak de ui en knoflook in dezelfde pan tot ze zacht zijn, ongeveer 3-5 minuten.
- Voeg de Berbere kruidenmix en tomatenpuree toe en bak deze gedurende 1 minuut mee om de smaken te ontwikkelen.
- Voeg de tomatenblokjes, laurierblaadjes en kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Leg de kippenpoten terug in de pan en zorg dat ze volledig bedekt zijn met de saus. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het geheel 1 uur en 15 minuten sudderen, of totdat de kip gaar is en makkelijk van het bot valt.
- Verwijder de laurierblaadjes en breng op smaak met zout en peper indien nodig.
- Serveer de kippenstoofpot met rijst of brood en geniet van de heerlijke smaak van de Berbere kruidenmix.
Voedingswaarde:Per portie (zonder rijst of brood)
- Energie: 532 kcal
- Eiwitten: 49,1 g
- Koolhydraten: 10,5 g
- Vetten: 32,6 g
- Vezels: 2,8 g
Type keuken: Ethiopisch
Dieetinformatie: Glutenvrij
Gelegenheid: Ideaal voor een gezellige en smaakvolle avondmaaltijd
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Bron: De Kruidenbaron