Naam van het recept:

Baharat kippenvleugels

Deze heerlijke kippenvleugels worden gemarineerd in een Baharat kruidenmix en daarna gebakken in de oven tot ze knapperig en smaakvol zijn.

Bereidingstijd: 10 minuten (plus 2 uur marineren), kooktijd: 40 minuten

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 16 kippenvleugels
  • 2 eetlepels Baharat kruidenmix
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 citroen, in partjes gesneden

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  2. Meng in een grote kom de Baharat kruidenmix, fijngehakte knoflook, olijfolie en zout.

  3. Voeg de kippenvleugels toe aan de kom en zorg ervoor dat alle vleugels bedekt zijn met de marinade. Dek de kom af en zet minimaal 2 uur in de koelkast om te marineren.

  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de gemarineerde kippenvleugels op de bakplaat en zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de vleugels zit.

  5. Bak de kippenvleugels in de oven gedurende 20 minuten. Draai de vleugels om en bak nog eens 20 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

  6. Serveer de kippenvleugels met partjes citroen erbij.

Voedingswaarde: Per portie (4 kippenvleugels) - calorieën: 410, vet: 29 g, koolhydraten: 3 g, eiwit: 34 g

Type keuken: Midden-Oosters

Dieetinformatie: Glutenvrij

Gelegenheid: Perfect als snack of als onderdeel van een uitgebreidere maaltijd

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Bron: De Kruidenbaron