Smaakvolle kipstoofpot met de berberer kruidenmix met zout

Filters
0 ProductenPagina 1 van 1

Naam van het recept:

Berbere kipstoofpot

Een heerlijke kipstoofpot met een kruidige twist door de Berbere kruidenmix met zout van De Kruidenbaron.

Bereidingstijd: 2 uur

Porties: 4-6

Ingrediënten:

  • 1 kg kipdijfilet, in stukken gesneden
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels Berbere kruidenmix met zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kaneel
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Verse koriander voor garnering

Instructies:

  1. Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak tot deze goudbruin is. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  2. Voeg de ui, knoflook, rode en gele paprika toe aan de pan en bak tot de ui zacht is, ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog eens 2 minuten.
  4. Voeg de Berbere kruidenmix met zout, paprikapoeder, gemalen komijn en kaneel toe en roer goed door elkaar.
  5. Voeg de tomatenblokjes, honing en kippenbouillon toe. Roer goed door elkaar en breng aan de kook.
  6. Voeg de kip terug toe aan de pan en zorg ervoor dat het helemaal bedekt is met de saus.
  7. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het geheel ongeveer 1,5 uur sudderen tot de kip zacht is en de saus is ingedikt.
  8. Proef en voeg indien nodig extra zout en peper toe.
  9. Serveer de kipstoofpot met verse koriander en eventueel rijst of brood.

Afbeelding:https://www.pexels.com/nl-nl/foto/kippenvleugels-kippendijfilet-en-braadkip-op-bord-3860267/

Voedingswaarde: Per portie (bij 6 porties)

  • Calorieën: 403
  • Koolhydraten: 15 g
  • Vet: 21 g
  • Eiwit: 37 g
  • Vezels: 4 g

Type keuken: Ethiopisch

Dieetinformatie: Glutenvrij

Gelegenheid: Geschikt voor een doordeweekse maaltijd

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Bron: Aangepast recept van De Kruidenbaron.