Smaakvolle kipstoofpot met de berberer kruidenmix met zout
Naam van het recept:
Berbere kipstoofpot
Een heerlijke kipstoofpot met een kruidige twist door de Berbere kruidenmix met zout van De Kruidenbaron.
Bereidingstijd: 2 uur
Porties: 4-6
Ingrediënten:
- 1 kg kipdijfilet, in stukken gesneden
- 1 grote ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 gele paprika, in blokjes gesneden
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels Berbere kruidenmix met zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel kaneel
- 500 ml kippenbouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- Verse koriander voor garnering
Instructies:
- Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak tot deze goudbruin is. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Voeg de ui, knoflook, rode en gele paprika toe aan de pan en bak tot de ui zacht is, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak nog eens 2 minuten.
- Voeg de Berbere kruidenmix met zout, paprikapoeder, gemalen komijn en kaneel toe en roer goed door elkaar.
- Voeg de tomatenblokjes, honing en kippenbouillon toe. Roer goed door elkaar en breng aan de kook.
- Voeg de kip terug toe aan de pan en zorg ervoor dat het helemaal bedekt is met de saus.
- Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het geheel ongeveer 1,5 uur sudderen tot de kip zacht is en de saus is ingedikt.
- Proef en voeg indien nodig extra zout en peper toe.
- Serveer de kipstoofpot met verse koriander en eventueel rijst of brood.
Afbeelding:https://www.pexels.com/nl-nl/foto/kippenvleugels-kippendijfilet-en-braadkip-op-bord-3860267/
Voedingswaarde: Per portie (bij 6 porties)
- Calorieën: 403
- Koolhydraten: 15 g
- Vet: 21 g
- Eiwit: 37 g
- Vezels: 4 g
Type keuken: Ethiopisch
Dieetinformatie: Glutenvrij
Gelegenheid: Geschikt voor een doordeweekse maaltijd
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Bron: Aangepast recept van De Kruidenbaron.