Naam van het recept:

Citroenpeper zalmfilet

Een gezond en smaakvol gerecht van zalmfilet met een heerlijke citroenpeper kruidenmix.

Bereidingstijd: 20 minuten

Porties: 4

Ingrediënten:

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  2. Meng de citroenpeperkruidenmix met de olijfolie in een kleine kom.

  3. Wrijf de zalmfilets in met het mengsel van citroenpeperkruidenmix en olijfolie en breng op smaak met zout en peper naar smaak.

  4. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en verdeel de plakjes citroen er overheen.

  5. Bak de zalmfilets in de voorverwarmde oven gedurende 10-12 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets, of tot de zalm gaar is en het sap helder is.

  6. Serveer de zalmfilets met de gebakken citroenplakjes en eventueel nog extra citroensap.

Voedingswaarde:

Calorieën: 270 per portie Eiwit: 32 gram per portie Vet: 15 gram per portie Koolhydraten: 2 gram per portie

Type keuken: Internationaal

Gelegenheid: Geschikt voor een doordeweekse maaltijd

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bron: De Kruidenbaron