Naam van het recept:

Zelfgemaakte falafel

Een heerlijk en gezond gerecht van zelfgemaakte falafel met de speciale kruidenmix van De Kruidenbaron.

Bereidingstijd: 30 minuten

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 250 gram gedroogde kikkererwten, geweekt en uitgelekt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 bosje verse koriander, fijngehakt
  • 1/2 bosje verse peterselie, fijngehakt
  • 2 eetlepels Falafel kruidenmix van De Kruidenbaron
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • Olijfolie, om te bakken

Instructies:

  1. Doe de kikkererwten in een keukenmachine en pulseer tot grof gehakt.

  2. Voeg de ui, knoflook, koriander, peterselie, Falafel kruidenmix, bloem, bakpoeder en zout toe aan de keukenmachine en pulseer tot alles goed gemengd is en er een samenhangend mengsel ontstaat.

  3. Maak kleine balletjes van het mengsel met behulp van je handen en druk ze lichtjes plat tot schijfjes.

  4. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de falafel in ongeveer 3-4 minuten aan beide kanten goudbruin en knapperig.

  5. Serveer de falafel direct en eet smakelijk!

Voedingswaarde: Per portie (4 falafelballetjes)

  • 200 calorieën
  • 9 gram eiwit
  • 30 gram koolhydraten
  • 4 gram vet.

Type keuken: Midden-Oosters

Dieetinformatie: Dit gerecht is vegetarisch en kan worden aangepast voor veganistische en glutenvrije diëten door de bloem te vervangen door bijvoorbeeld kikkererwtenmeel.

Gelegenheid: Dit gerecht is perfect voor een gezonde lunch of diner.

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bron:  De Kruidenbaron.