Ingredienten
1,2 kg runderstoofvlees, in blokjes gesneden
2 eetlepels bloem
2 eetlepels olijfolie
200 g spekjes
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 wortels, in plakjes gesneden
2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
1 blikje tomatenpuree (140 g)
250 g champignons, gehalveerd
Zout en peper
750 ml runderbouillon
2 eetlepels Bourguignon kruidenmix van De Kruidenbaron
1 laurierblad
  • Totale tijd: 3 uur en 30 minuten Minuten
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

2

Doe de blokjes runderstoofvlees en de bloem in een grote kom en meng goed totdat het vlees volledig is bedekt met de bloem.

3

Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak de spekjes krokant en haal ze uit de pan.

4

Bak het rundvlees in dezelfde pan in kleine porties tot het bruin is. Haal het vlees uit de pan en zet het opzij.

5

Bak de ui, knoflook, wortels en bleekselderij in dezelfde pan tot ze zacht zijn. Voeg de champignons toe en bak deze tot ze bruin zijn.

6

Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut.

7

Voeg de runderbouillon, Bourguignon kruidenmix en laurierblad toe. Breng aan de kook.

8

Voeg het vlees en de spekjes weer toe aan de pan. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.

9

Dek de pan af met een deksel en plaats deze in de voorverwarmde oven. Laat het 3 uur sudderen tot het vlees zacht is.

10

Serveer de Rundvlees Bourguignon in kommen en garneer met verse peterselie.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0
Welkom bij De Kruidenbaron! Wij maken gebruik van cookies om jou de best mogelijke ervaring te bieden tijdens het browsen op onze website, onze website te optimaliseren op basis van statistieken die we ontvangen en jou gepersonaliseerde advertenties te kunnen laten zien. Door op "Ja" te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals beschreven in onze cookieverklaring. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »