Za'atar kruiden
Za'atar kruiden
Za'atar is een bijzonder kruidenmengsel dat in het Midden-Oosten kwistig in zeer veel verschillende gerechten wordt verwerkt. Zo wordt het vermengd met olijfolie gebruikt als dip voor op brood, maar ook groenten, vis en vlees worden op smaak gebracht met deze overheerlijke kruiden. Het kruidenmengsel is inmiddels zijn eigen leven gaan leiden, ieder land heeft namelijk zijn eigen variant. In Syrië wordt de za’atar kruidiger gemaakt met extra specerijen, in Libanon wordt de pure variant (met sumak en sesamzaad) juist veel gebruikt.
Ingrediënten Za'atar kruiden:
- Oregano
- Hysopkruiden
- SESAMzaad
- Sumac
- Zout
VOEDINGSWAARDE ANALYSE PER 100 GRAM ZA'ATAR KRUIDEN:
- Eiwit 8,66 gram
- Vet 5,94 gram
Verzadigd vet 1,21 gram
Onverzadigd vet 1,76 gram - Koolhydraten 60,34 gram
Suikers 1,57 gram - Vezels 20,56 gram
- Zout 3,90 gram
- Natrium 1558,72 mg
- Energetische waarde 270,18 Kcal 1130,44 KJ
- Allergenen: Sesamzaad
De producten van de Kruidenbaron worden verpakt en/of bewaard bij bedrijven waar men ook producten met allergenen zoals noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet verwerkt. Ondanks alle goede voorzorgen is het mogelijk dat deze producten sporen van deze allergenen bevatten.