Vanlliepoeder; voor healthy recepten

Vanlliepoeder; voor healthy recepten

0 reactie minuten lezen

Écht vanillepoeder is voor de volle 100% afkomstig van vanillestokjes. De karakteristieke vanillesmaak doet het uitstekend in zoete bakgerechten. Steeds vaker kom je het ingrediënt in smoothies en shakes tegen. Vanillepoeder is dan ook een gezond alternatief voor suiker, omdat het kruid van de vanille-orchidee van zichzelf al zoetig smaakt.

 

In dit Kruidenbaronblog lees je de leukste weetjes over vanillepoeder (niet te verwarren met vanillesuiker). Allereerst helderen we een misvatting over de kleur van vanillepoeder op. Want is ongezoet vanillepoeder nou geel of bruin?

 

Vanillepoeder: kleur bekennen

Vanille wordt al gauw geassocieerd met de kleur geel. Maar laat er geen misverstand over bestaan: vanillepoeder is donkerbruin van kleur. Zo is een product als banketbakkersroom alleen maar geel vanwege het eigeel. En het oer-Hollandse toetje vanillevla is geel, omdat wij Nederlanders dat graag willen. Het televisieprogramma de Keuringsdienst van Waarde heeft al eens haarfijn uitgezocht dat geen enkel ingrediënt de gele kleur kan verklaren.

 

Het zijn dus de donkere puntjes in desserts waaraan je vanillepoeder kan herkennen.

 

Vanillepoeder komt van orchidee

De vanille-orchidee levert ons de smaakvolle vanillestokjes. Deze vruchten zien eruit als peultjes. Het plukken ervan gebeurt als de vruchten nog niet rijp zijn. Daarna worden ze vochtig verhit, om ze vervolgens langzaam te laten drogen. Dan ontstaat een zwart, glimmend vanillestokje. Binnenin vind je aromatische zaadjes, het zogenaamde vanillemerg. Dát is waar het fijn gemalen vanillepoeder van De Kruidenbaron uit bestaat.

 

Lekkerste vanillepoeder is Bourbon

De meest verrukkelijke vanillesoort is Bourbon van het eiland Réunion, ten oosten van Madagaskar. Vroeger heette dit eiland Bourbon. En terwijl de plant oorspronkelijk uit Mexico komt, groeit daar nu de beste vanille-orchidee.

 

Het vanillepoeder van De Kruidenbaron is 100% Bourbon vanillepoeder. Het mooie van ons vanillepoeder is dat het zó geconcentreerd is, dat je voor de meeste recepten slechts een mespuntje nodig hebt.

 

Healthy lifestyle met vanillepoeder

Vanillepoeder is momenteel een razend populair ingrediënt bij food bloggers zoals Rens Kroes. Ze noemt het vanillepoeder gezond en superlekker, waardoor het past bij haar powerfoods. En De Kruidenbaron is het daar volkomen mee eens. Vanillepoeder geeft vele gerechten een heerlijke smaak en dat zónder suiker!

 

100% puur vanillepoeder online bestellen bij De Kruidenbaron?

Vergelijk producten0