Pistache noten kopen

Filters
3 ProductenPagina 1 van 1

Pistache

De Pistachenoot is afkomstig uit het Midden-Oosten en groeien als druiventrossen aan de pistachenotenboom. In het Midden-Oosten staat dit nootje ook wel bekend als een exotische vrucht. Later zijn de noten naar andere delen van de wereld verspreid. Op dit moment is Iran de grootste producent van de Pistache, gevolgd door Amerika. Pistachenoten groeien het beste onder goede weersomstandigheden. Ze zijn goed rijp wanneer ze groen of paars van kleur zijn. Op een gegeven moment splijt de schil open en kan de pistache gepeld worden. Wanneer de schil nog dicht zit, is de pistache niet voldoende gegroeid en worden ze weggegooid. Ze zijn dan niet geschikt voor consumptie. Dit proces is erg arbeidsintensief en neemt veel tijd in beslag. Zo duurt het alleen al 15 tot 20 jaar voordat de Pistachenotenboom geoogst kan worden.  

 

Gezondheidsvoordelen Pistachenoot  

Velen beschouwen de Pistache als één van de gezondste noten. Ze zitten namelijk vol goede mineralen, vetten, eiwitten en vitaminen. Voedingsdeskundigen raden dan ook aan om elke dag een handje Pistachenoten te eten om te kunnen genieten van alle gezondheidsvoordelen. Maar wat maakt de pistache nu zo gezond? We zetten het graag voor je op een rij:  

  • Goed voor mensen met hart- en vaatziekten 
  • Goed voor het cholesterolgehalte  
  • Boordevol antioxidanten 
  • Rijk aan vezels 
  • Maar liefst 20% eiwitten  
  • Vitaminen B1, B2, B6, B11, C en E 
  • Hoog gehalte onverzadigde vetzuren  
  • Bevatten veel foliumzuur  
     

Naast alle bovenstaande voordelen wordt de pistache gezien als een waardevolle toevoeging aan een gezond eetpatroon. Zeker als je een aantal kilo’s kwijt wilt raken of op gewicht wilt blijven, is het eten van Pistachenoten een goed idee. Ze worden niet voor niets de ‘skinny nut’ genoemd. Dit komt doordat Pistachenoten, in tegenstelling tot de meeste nootsoorten, relatief weinig calorieën bevatten. Zo bevat elk pistachenootje slechts 3 calorieën! Voeg pistache bijvoorbeeld toe aan een hartige salade of eet ze als snack los uit de hand. Pistachenoten hebben een licht zoete smaak en worden daarom gezien als een populair ingrediënt door ijs, gebak of als garnering.   

 

Ons assortiment  

Bij De Kruidenbaron kunt u terecht voor heerlijk verse Pistachenoten. Wij verkopen Pistachenoten in de dop of gepeld en gezouten of ongezouten. De standaard variant is ongebrand, maar probeer ook eens onze gebrande variant. Deze hebben een vollere smaak en zijn extra knapperig! Om de smaak van de Pistachenoten te behouden, adviseren wij je om de nootjes gekoeld te bewaren. Zo blijft deze heerlijke snack tot wel drie maanden goed. Ben je naast Pistachenoten op zoek naar andere soorten nootjes? Ook dan ben je bij De Kruidenbaron aan het juiste adres! Neem eens een kijkje in onze webshop voor het volledige assortiment. Naast Pistachenoten bieden wij namelijk nog een hoop andere producten, waaronder superfoods, kruiden en toebehoren.