Cashewnoten kopen?

Filters
4 ProductenPagina 1 van 1

De cashewnoot komt oorspronkelijk uit Brazilië en Midden Amerika en is het zaad van de KasjoeboomVanaf de 16e eeuw werd de Kasjoeboom door zeevaarders naar andere landen zoals Afrika, India en Vietnam gebracht. Inmiddels zijn deze landen nu de grootste producenten van cashewnoten. Hier worden de nootjes bewerkt en gebrand. Eerst wordt de buitenste schil van de cashewnoten verwijderd met behulp van een oven of brandende houtblokken. Hierna wordt de binnenschil gekraakt en worden de noten verwarmd. Dit gebeurt meestal met de hand en is arbeidsintensief werkdat ervoor zorgt dat cashewnoten relatief duur zijn. De cashewnoten die in Nederland worden verkocht, worden voor meer dan de helft geïmporteerd uit Vietnam.  

Gezondheidsvoordelen van cashewnoten

Cashewnoten lijken misschien niet heel gezond als je kijkt naar het aantal calorieën op de verpakking. Dit komt doordat er redelijk veel koolhydraten, eiwitten en vetten in de nootjes zitten. Daarom hoef je ook maar één handje cashewnoten per dag te eten om te kunnen profiteren van de gezondheidsvoordelen. Cashewnoten bevatten minder vetten dan noten als pinda’s of pecannotenDe vetten die de cashewnoot bevat, bestaan voornamelijk uit onverzadigde vetten. Deze onverzadigde vetten verbeteren het cholesterolgehalte en verlagen de kans op kans op hart- en vaatziekten. Naast gezonde vetten zijn cashewnoten rijk aan vitamine B. Deze dragen bij aan een goede gezondheid en spiergroei. Ook vitamine E (belangrijke antioxidant) en vitamine K (voor bloedstolling) worden gezien als gezonde onderdelen van de cashewnoot. Naast vitaminen zit de cashewnoot boordevol gezonde minderalen, zoals magnesium, calcium, ijzer, zink, kalium, natrium, koper en fosfor. Een verantwoord nootje dus!   

Onze cashewnoten   

Bij De Kruidenbaron verkopen wij verschillende soorten cashewnoten. Ze zijn zowel gebrand en gezouten als ongebrand een heerlijke snack. Om de keuze iets makkelijker te maken, zetten we ons aanbod voor je op een rij:  

Naast dat je cashewnoten als snack uit de hand kunt eten, zijn ze ook een geliefde toevoeging aan veel gerechten. Wist je bijvoorbeeld dat cashewnoten erg lekker zijn als je ze roostert of opbaktIdeaal voor Oosterse gerechten! Hiernaast kun je cashewnoten goed verwerken door salades en gerechten met kip en rijst.  

Online cashewnoten kopen  

In onze webshop kun je terecht voor het gemakkelijk én betrouwbaar bestellen van onze heerlijk verse cashewnoten. Ben je op zoek naar een ander soort nootje? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres! De Kruidenbaron is dé online notenspecialist en biedt naast noten ook een breed assortiment aan onder andere gedroogd fruit, verse kruiden en specerijen. Neem gerust een kijkje in onze webshop voor het volledige assortiment.