Amandelen kopen?

Waar komen amandelen vandaan? 

In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn amandelen eigenlijk geen noten. Het zijn juist zaden. De amandelboom produceert deze en ieder jaar in augustus worden de amandelen geoogst. Deze zitten dan nog in de vrucht. Die vrucht wordt gekraakt waardoor de amandel er uiteindelijk uitkomt. In sommige gevallen wordt de amandel dan nog bewerkt, bijvoorbeeld door ze te branden, maar vaak worden ze ook direct verpakt voor consumptie.  

Gezondheidsvoordelen van amandelen 

Amandelen zijn een ontzettend voedzame en gezonde optie voor jouw dieet. Ze bieden namelijk, naast een fantastische smaak, verschillende gezondheidsvoordelen. Deze zijn hieronder kort toegelicht.  

 • Antioxidanten  

Net zoals groenten en fruit zitten ook amandelen tjokvol antioxidanten. Deze helpen jouw lichaam om zich te weren tegen zogeheten vrije radicalen, waar je ziek van kunt worden, maar ook tegen oxidatieve stress 

 

 • Goede voedingsstoffen 

Een amandel heeft fantastische voedingswaarden. Zowel eiwitten als gezonde vetten en koolhydraten krijg je binnen wanneer je amandelen eet.  

 

 • Bevorderen de stoelgang 

Amandelen bevatten bovendien veel vezels, die jouw darmen en stoelgang helpen om goed hun werk te kunnen doen. 

 

 • Helpen bij het afvallen 

Door de goede voedingswaarden van amandelen krijg je alleen de calorieën binnen die je lichaam goed kan gebruiken, waardoor je met minder eten toch een verzadigd gevoel ervaart. 

 

 • Verlagen het cholesterolgehalte 

Schaalvruchten, waar amandelen ook onder vallen, hebben een gunstig effect op een slecht cholesterol gehalte. Hierdoor neemt de kans op hart- en vaatziekten af.  

 

 • Dragen bij aan een goede bloedsuikerspiegel 

In amandelen zit veel magnesium. Dit zorgt ervoor dat je al gauw aan je dagelijkse behoefte komt wanneer je amandelen eet en zo je bloeddruk kunt verlagen.  

 

Soorten amandelen in ons assortiment 

De ene amandel is de andere niet. Daarom hebben we alle lekkere, verschillende soorten amandelen in ons assortiment opgenomen. Deze worden hieronder kort toegelicht.  

 • Bruine amandelen 

Zowel geroosterde als ongeroosterde bruine amandelen, ofwel amandelen met vlies, zijn beschikbaar.  

 

 • Witte amandelen 

Liever amandelen zonder vliesje? De witte amandelen zijn ook geroosterd én ongeroosterd in de webshop te vinden.  

 

 • Rookamandelen 

Heerlijk geroosterde amandelen met een jasje van rookaroma. Deze moet je eens hebben geprobeerd! 

 

 • Amandelschaafsel 

Extra dun en perfect voor op gebak, taart of desserts! 

 

 • Notenmix met amandelen 

Amandelen zijn ook verwerkt in onze verschillende notenmixen. Kies bijvoorbeeld de honing en zout mix of juist de superfood mix. 

 

 • Nougat met amandel 

Voor liefhebbers van nougat is er ook nougat met daarin amandel. Een bijzonder lekkere smaak! 

Amandelen koop je bij de Kruidenbaron.nl 

Ben je op zoek naar amandelen? Neem dan gauw een kijkje bij ons assortiment en bestel meteen jouw favoriete variant van dit heerlijke zaadje. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan staan wij altijd voor je klaar. Neem in dat geval dus gerust contact met ons op! 

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »