Amandelen kopen?

Filters
7 ProductenPagina 1 van 1
Amandelen wit
Amandelen wit
€3,95
Nougat amandel
Nougat amandel
€2,85
Rookamandelen
Rookamandelen
€20,70

Er gaat maar weinig boven de oude en vertrouwde amandelen. Hoewel iedereen vaak een eigen favoriete soort noten heeft kunnen de meesten de vele variaties van amandelen ook zeker waarderen. Maar, waar komen amandelen eigenlijk vandaan en welke variaties van amandelen zijn er? Dat vertellen we je graag, dus lees gauw door!  

Waar komen amandelen vandaan? 

In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn amandelen eigenlijk geen noten. Het zijn juist zaden. De amandelboom produceert deze en ieder jaar in augustus worden de amandelen geoogst. Deze zitten dan nog in de vrucht. Die vrucht wordt gekraakt waardoor de amandel er uiteindelijk uitkomt. In sommige gevallen wordt de amandel dan nog bewerkt, bijvoorbeeld door ze te branden, maar vaak worden ze ook direct verpakt voor consumptie.  

Gezondheidsvoordelen van amandelen 

Amandelen zijn een ontzettend voedzame en gezonde optie voor jouw dieet. Ze bieden namelijk, naast een fantastische smaak, verschillende gezondheidsvoordelen. Deze zijn hieronder kort toegelicht.  

Antioxidanten: Net zoals groenten en fruit zitten ook amandelen tjokvol antioxidanten. Deze helpen jouw lichaam om zich te weren tegen zogeheten vrije radicalen, waar je ziek van kunt worden, maar ook tegen oxidatieve stress 

Goede voedingsstoffen: Een amandel heeft fantastische voedingswaarden. Zowel eiwitten als gezonde vetten en koolhydraten krijg je binnen wanneer je amandelen eet.  

Bevorderen de stoelgang: Amandelen bevatten bovendien veel vezels, die jouw darmen en stoelgang helpen om goed hun werk te kunnen doen. 

Helpen bij het afvallen: Door de goede voedingswaarden van amandelen krijg je alleen de calorieën binnen die je lichaam goed kan gebruiken, waardoor je met minder eten toch een verzadigd gevoel ervaart. 

Verlagen het cholesterolgehalte: Schaalvruchten, waar amandelen ook onder vallen, hebben een gunstig effect op een slecht cholesterol gehalte. Hierdoor neemt de kans op hart- en vaatziekten af.  

Dragen bij aan een goede bloedsuikerspiegel: In amandelen zit veel magnesium. Dit zorgt ervoor dat je al gauw aan je dagelijkse behoefte komt wanneer je amandelen eet en zo je bloeddruk kunt verlagen.  

Soorten amandelen in ons assortiment 

De ene amandel is de andere niet. Daarom hebben we alle lekkere, verschillende soorten amandelen in ons assortiment opgenomen. Deze worden hieronder kort toegelicht.  

Bruine amandelen: Zowel geroosterde als ongeroosterde bruine amandelen, ofwel amandelen met vlies, zijn beschikbaar.  

Witte amandelen: Liever amandelen zonder vliesje? De witte amandelen zijn ook geroosterd én ongeroosterd in de webshop te vinden.  

Rookamandelen: Heerlijk geroosterde amandelen met een jasje van rookaroma. Deze moet je eens hebben geprobeerd! 

Amandelschaafsel: Extra dun en perfect voor op gebak, taart of desserts! 

Notenmix met amandelen: Amandelen zijn ook verwerkt in onze verschillende notenmixen. Kies bijvoorbeeld de honing en zout mix of juist de superfood mix. 

Nougat met amandel:Voor liefhebbers van nougat is er ook nougat met daarin amandel. Een bijzonder lekkere smaak! 

Amandelen koop je bij de Kruidenbaron.nl 

Ben je op zoek naar amandelen? Neem dan gauw een kijkje bij ons assortiment en bestel meteen jouw favoriete variant van dit heerlijke zaadje. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan staan wij altijd voor je klaar. Neem in dat geval dus gerust contact met ons op!