Zonder toegevoegd zout

Filters
327 ProductenPagina 1 van 14
4 Seizoenen peper
4 Seizoenen peper
€4,75
Agar Agar poeder
Agar Agar poeder
€10,15
AJI-NO-MOTO ® poeder
AJI-NO-MOTO ® poeder
€2,50
Ajowanzaad
Ajowanzaad
€2,95
Amandelpoeder imitatie
-21%
Amandelpoeder imitatie
€1,90 €1,50
Amandelschaafsel
Amandelschaafsel
€3,50
Anijszaad gemalen
Anijszaad gemalen
€2,15
Anijszaad heel
Anijszaad heel
€2,75
Appelpoeder
Appelpoeder
€3,95
Arabische gom
Arabische gom
€4,95
Arrowroot
Arrowroot
€3,45
Asafoetida
Asafoetida
€5,70
Baharat kruidenmix
Baharat kruidenmix
€3,65
Bakpoeder A kwaliteit
Bakpoeder A kwaliteit
€2,15
Bami kruidenmix
Bami kruidenmix
€2,45
Bamigroenten
Bamigroenten
€3,75
Basilicum gemalen
Basilicum gemalen
€2,55
Basilicum gesneden
Basilicum gesneden
€2,30
Bieslook gemalen
Bieslook gemalen
€4,15
Bieslook gesneden
Bieslook gesneden
€2,15

Let op, deze producten zijn zonder toegevoegd zout en het klopt dat er geen toegevoegd zout in zit maar sommige producten/ingrediënten bevatten van nature wat natrium, dit kan je er niet uithalen.

Kijk voor extra zekerheid bij de ingrediënten naar het percentage Natrium/Zout.

Wat is zout?
Als we het over zout hebben, bedoelen we meestal keukenzout. De scheikundige naam voor keukenzout is natriumchloride (NaCl). 1 gram keukenzout bestaat uit 0,4 gram natrium en 0,6 gram chloride.

Waar zit zout (natrium) in?
Van nature zit er niet zoveel natrium in het eten. De belangrijkste bron van natrium in de voeding is keukenzout. Naar schatting voegen we zo’n 20% van de hoeveelheid zout die we binnenkrijgen zelf toe aan ons eten. Ongeveer 80% komt uit keukenzout dat fabrikanten toevoegen aan producten, zoals aan brood en kant-en-klaarmaaltijden. Fabrikanten doen dat bijvoorbeeld om smaak, houdbaarheid (vleesproducten, vis, zuurkool) of structuur (brood, kaas) te verbeteren.