Voedingssupplementen

79 ProductenPagina 1 van 4

Bij De Kruidenbaron kun je het uitgebreide assortiment aan voedingssupplementen bekijken en eenvoudig bestellen. Je kunt van elk product de productinformatie en alle voordelen van het voedingssupplement doorlezen. Wat zijn nu precies voedingssupplementen en hoe kun je hier online de juiste keuze voor maken?

Wat zijn voedingssupplementen

Voedingssupplementen zijn producten in de vorm van poeders, druppels, drankjes, pillen, capsules en worden gebruikt als aanvulling op de dagelijkse voeding. Voedingssupplementen bevatten mineralen, vitamines of bioactieve stoffen. Een bioactieve stof vind je bijvoorbeeld in een vitamine D pil of als combinatie in een multivitaminepil. 

Wanneer je een tekort hebt aan bepaalde vitamines of wanneer je bepaalde dingen, zoals vlees of vis, niet eet, heb je voedingssupplementen nodig. Voedingssupplementen bestaan uit geïsoleerde of synthetische vitamines, mineralen of bioactieve stoffen en hebben dezelfde werking op je lichaam als mineralen en vitamines die van nature in eten en drinken zitten. Het verschil is dat je lichaam de voedingsstoffen uit voedingssupplementen makkelijker opneemt dan wanneer je dit uit eten wilt halen.

De meeste mensen kopen voedingssupplementen wanneer ze een tekort hebben aan bepaalde vitamines. Dit hoeft niet altijd de reden te zijn om voedingssupplementen te slikken. Je kunt ook extra vitamines slikken wanneer je je fitter wilt voelen of tijdens de winterdagen, wanneer ons immuunsysteem meer vitamines nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan vitamine D, Omega 3 en Multi vitamines.

Voedingssupplementen bestellen

Voordat je voedingssupplementen gaat kopen, is het belangrijk te achterhalen of je dit daadwerkelijk nodig hebt. De meeste mensen hebben namelijk geen of weinig voedingssupplementen nodig. Dit geldt vooral bij mensen die gevarieerd eten. Er zijn een aantal uitzonderingen bij wie voedingssupplementen worden aangeraden. Denk bijvoorbeeld aan zwangere vrouwen die meer vitamine D en foliumzuur nodig hebben of ouderen die vaak ook vitamine D missen en hier meer van nodig hebben.

Meer vitamines of mineralen slikken dan nodig is geen goede reden. Wij raden aan je altijd te houden aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Op het etiket van ieder supplement kun je precies zien hoeveel procent van elk ingrediënt erin zit. Daarnaast zie je ook de afkorting RI staan, wat staat voor referentie-inname. Hiermee kun je berekenen hoeveel je nodig hebt van het supplement.

Je kunt voedingssupplementen onderverdelen in drie verschillende categorieën, namelijk nutraceuticals. Dit zijn bioactieve stoffen in een voedingssupplement. Dan bestaat er ook een multisupplement met een combinatie van vitamines en mineralen of alleen vitamines. Tenslotte hebben we ook voedingssupplementen met maar één mineraal of vitamine.

Online voedingssupplementen zoeken kan veel keuzestress opleveren. Het aanbod is enorm en je moet je goed inlezen over welke voedingssupplementen je nodig hebt en hoe vaak je deze moet innemen. Het verschilt namelijk ook per persoon wat de juiste hoeveelheid is. Een overdosis aan voedingssupplementen werkt namelijk erg slecht op je lichaam. Het kan erg schadelijk zijn voor je gezondheid, dus we raden aan bij vragen altijd contact op te nemen voordat je voedingssupplementen wilt kopen.

Voedingssupplementen kopen bij De Kruidenbaron

Zoals hierboven benoemd, is ons assortiment erg uitgebreid. Zo hebben wij de volgende voedingssupplementen waar je uit kunt kiezen:

Per product kun je alle informatie lezen voordat je een voedingssupplement bestelt. Er zijn een aantal basis supplementen die geadviseerd worden bij te slikken voor een gezond voedingspatroon. Bij tekorten weet je zelf vaak wat je nodig hebt en kun je verschillende merken en productcategorieën met elkaar vergelijken. Wil je advies krijgen op het gebied van voedingssupplementen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze specialisten staan voor je klaar om je te helpen bij al je vragen en het maken van de juiste keuze!