Kruidenblog

De kruidenkracht van rozemarijn

  • Geplaatst op
  • Door De Kruidenbaron
De kruidenkracht van rozemarijn

Rozemarijn is typisch zo’n kruid dat in geen enkele keuken mag ontbreken. Het is dat naaldachtige plantje waar je in de kruidenwereld gewoon niet omheen kan. Pak een willekeurig kruidenboek in de boekenwinkel en je ziet rozemarijn vaak al op de kaft afgebeeld staan. In dit blog van De Kruidenbaron leggen we uit wat rozemarijn zo bijzonder maakt.

Lekker en bewust eten? Doen met pompoenpitten!

  • Geplaatst op
  • Door De Kruidenbaron
Lekker en bewust eten? Doen met pompoenpitten!

Pompoenpitten zijn megagezond. Ze zitten boordevol vitaminen en mineralen, terwijl de groene pitjes ook gewoon lekker zijn. Je maakt pompoenpitten extra smaakvol door ze even te roosteren in de koekenpan. Klein beetje olie erbij, en klaar ben je om zelfs het saaiste gerecht op te vrolijken. Want dat is o zo simpel met pompoenpitten!

Pijnboompitten voor een lekkere bite

  • Geplaatst op
  • Door De Kruidenbaron
Pijnboompitten voor een lekkere bite

Het is best lastig om te raden hoe pijnboompitten groeien. Ze komen namelijk van dennenbomen. De pijnboompit is het zaadje van een den. En om precies te zijn van de boom met de botanische naam ‘Pinus’. De zaden groeien in de kegelvrucht, tussen de houtachtige schubben. Door met geplukte dennenappels te schudden, komen de pijnboompitten los.

Parelgort terug van weggeweest

  • Geplaatst op
  • Door De Kruidenbaron
Parelgort terug van weggeweest

Parelgort is hip en trending! Anno 2017 is het eeuwenoude graan razend populair. Dit hebben we te danken aan de trends met super- en powerfoods. We maken massaal kennis met vergeten graansoorten, die voor eerdere generaties alledaagse producten waren. Parelgort was zelfs eerder in Europa dan tarwe, dus hoog tijd dat De Kruidenbaron je er alles over uitlegt.