Kruiden en Specerijen

608 ProductenPagina 1 van 26
112saus 500ml
112saus 500ml
€3,65
4 Seizoenen peper
4 Seizoenen peper
€4,95
Aardappel kruidenmix
Aardappel kruidenmix
€3,60
Aardbei essence 100 cc
Aardbei essence 100 cc
€5,95
African rub  kruidenmix
African rub kruidenmix
€4,00
Agar Agar poeder
Agar Agar poeder
€10,00
Aglio picante
Aglio picante
€3,80
AJI-NO-MOTO ® poeder
AJI-NO-MOTO ® poeder
€3,25
Ajowanzaad
Ajowanzaad
€3,45
Aluin fijn granulaat
Aluin fijn granulaat
€3,25
Amandel essence 100 cc
Amandel essence 100 cc
€5,95
Amandelpoeder imitatie
-21%
Amandelpoeder imitatie
€1,90 €1,50
Amandelschaafsel
Amandelschaafsel
€4,05
Amba kruidenmix
Amba kruidenmix
€3,45
Ananas essence 100 cc
Ananas essence 100 cc
€5,95
Andalusiësaus 500ml
Andalusiësaus 500ml
€4,35
Anijszaad gemalen
Anijszaad gemalen
€2,85
Anijszaad heel
Anijszaad heel
€3,60
Appelpoeder
Appelpoeder
€13,30
Arabische gom gemalen
Arabische gom gemalen
€3,70

Er zijn veel verschillende soorten kruiden en specerijen te vinden. Denk aan basilicum, bieslook, sumak, bruschetta, fenegriek, gember en ga zo maar door. Om het voor u overzichtelijk te maken hebben we de kruiden en specerijen sectie van De Kruidenbaron opgedeeld in een aantal onderdelen. Zo kunt u alle losse kruiden en specerijen bekijken en alle voorverpakte kruiden en specerijen. Maar ook alle kruiden en specerijen zonder suikers, zonder allergenen of zonder kunstmatige additieven.

Hoe lang kun je kruiden en specerijen bewaren? 

Gedroogde kruiden en specerijen blijven heel lang goed als je ze droog en koel opslaat, de kleur kan wel wat veranderen en de intensiteit van de smaak kan wat afnemen. Gemalen gedroogde specerijen zijn 2 tot 4 jaar houdbaar en de gedroogde "groene" kruiden zoals bijvoorbeeld peterselie en basilicum blijven circa 1 tot 3 jaar goed.

Wat is het verschil tussen kruiden en specerijen?

Specerijen en kruiden zijn beide plantaardig. Het verschil tussen de twee is niet vastomlijnd. Met kruid wordt meestal verwezen naar een specerij afkomstig van een kleine groene plant. Zulke planten groeien vaker in gematigde klimaten en voornamelijk het bladgroen en stengels worden gebruikt als smaakmaker.

Met specerij wordt meestal verwezen naar een smaakmaker uit andere, voornamelijk tropische klimaten. Van deze planten worden ook de bloemknoppen, meeldraden, zaadjes, vruchten, bast, en wortelstok gebruikt.

Voorbeelden van specerijen zijn:

Voorbeelden van kruiden zijn:

  • Basilicum
  • Peterselie
  • Oregano
  • Anijszaad
  • Bieslook
  • Bonenkruid
  • Dilletoppen
  • Dragonblad
  • Karwijzaad
  • Kervelblad

Bron: Wikipedia