Marjolein of Majoraan gesneden
Marjolein of Majoraan gesneden
Marjolein heeft een licht kruidig aroma en smaakt zoetig en een beetje naar munt. Marjolein heeft in deze gedroogde uitvoering zelfs meer smaak dan de verse marjolein. Het is verwant aan oregano (wilde marjolein) maar met een andere smaak. Marjolein is milder en wat zoeter.
Marjolein is een belangrijk ingrediënt in de populaire kruidenmixen zoals Bouquet Garni, Fijne kruiden en herbes de Provence.
Gebruik van gesneden marjolein/majoraan
Marjolein is bijzonder lekker bij alle soorten vlees, zoals kip, kalkoen, wild, lamsvlees, varkensvlees, vleesbrood en worst. Het wordt ook heel veel toegepast bij Italiaanse gerechten met tomaat, zoals pasta, pizza en spaghetti. Marjolein geeft extra smaak aan aardappelpuree, champignonsauzen, bloemkool en rijstgerechten.
VOEDINGSWAARDE ANALYSE PER 100 GRAM GESNEDEN MARJOLEIN/MAJORAAN
- Vochtgehalte max : 8,00 %
- Natriumgehalte* : 77 mg
- Totaal eiwitgehalte : 12,66 gram
- Plantaardig eiwit : 12,66 gram
- Totaal vetgehalte : 7,04 gram
- Enkelvoudig onverzadigd vet : 0,94 gram
- Meervoudig onverzadigd vet : 4,41 gram
- Verzadigd vet : 0,53 gram
- Totaal koolhydraatgehalte : 60,56 gram
- Disaccharides : 4,09 gram
- Voedingsvezel : 40,30 gram
- Energetische waarde : 437 kCal/ 1.835,4 kJ
- Allergenen: Geen allergenen