Naam recept:

Bruschetta met tomaat en basilicum

Een heerlijke Italiaanse klassieker die gemakkelijk te maken is en perfect is als aperitiefhapje of als voorgerecht. De Bruschetta kruidenmix van De Kruidenbaron geven de geroosterde broodjes een smaakvolle twist.

Bereidingstijd: 20 minuten

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 4 sneetjes brood
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel Bruschetta kruidenmix van De Kruidenbaron
  • 4 blaadjes verse basilicum, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Leg de sneetjes brood op een bakplaat en rooster ze in de oven tot ze goudbruin zijn, ongeveer 5 minuten aan elke kant.
  3. Meng in een kom de tomaten, knoflook, olijfolie, Bruschetta kruidenmix en basilicum. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Haal de broodjes uit de oven en verdeel het tomatenmengsel over de sneetjes brood.
  5. Serveer direct.

Voedingswaarde: Calorieën: 124 kcal Koolhydraten: 17 g Eiwit: 4 g Vet: 4 g Verzadigd vet: 1 g Vezels: 2 g Natrium: 176 mg

Type keuken: Italiaans

Dieetinformatie: Vegetarisch, veganistisch

Gelegenheid: Aperitiefhapje, voorgerecht

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bron: De Kruidenbaron