Naam van het recept:
Gekruide kipspiesjes
Sappige kipspiesjes met een heerlijke kruidenmarinade, perfect voor bij de barbecue of als hoofdgerecht.
Bereidingstijd: 25 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4
Ingrediënten:
- 4 kipfilets, in blokjes van ongeveer 3 cm
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 1 rode ui, in partjes
- 2 el Braad en grillkruiden van De Kruidenbaron
- 3 el olijfolie
- 1 el honing
- 1 el citroensap
- Zout en peper naar smaak
Instructies:
Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.
Rijg de kipblokjes, paprikablokjes en ui partjes om en om aan de spiesen.
Meng in een kom de Braad en grillkruiden, olijfolie, honing en citroensap tot een marinade.
Bestrijk de spiesjes met de marinade en breng ze op smaak met zout en peper.
Leg de spiesjes op de barbecue en grill ze in ongeveer 10-15 minuten gaar, waarbij je ze regelmatig omdraait en bestrijkt met de overgebleven marinade.
Serveer de kipspiesjes direct met bijvoorbeeld aardappelsalade en stokbrood.
Afbeelding: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/groene-paprika-en-kipspiesjes-3426376/
Voedingswaarde: per portie (1/4 van het recept) - Calorieën: 320, Vet: 17 g, Koolhydraten: 11 g, Eiwit: 29 g.
Type keuken: Barbecue/Grill
Dieetinformatie: Glutenvrij
Gelegenheid: Perfect voor een zomerse barbecue of als hoofdgerecht.
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Bron: De Kruidenbaron