Naam van het recept:

Gekruide kipspiesjes

Sappige kipspiesjes met een heerlijke kruidenmarinade, perfect voor bij de barbecue of als hoofdgerecht.

Bereidingstijd: 25 minuten

Kooktijd: 15 minuten

Totale tijd: 40 minuten

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 4 kipfilets, in blokjes van ongeveer 3 cm
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 rode ui, in partjes
  • 2 el Braad en grillkruiden van De Kruidenbaron
  • 3 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 1 el citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.

  2. Rijg de kipblokjes, paprikablokjes en ui partjes om en om aan de spiesen.

  3. Meng in een kom de Braad en grillkruiden, olijfolie, honing en citroensap tot een marinade.

  4. Bestrijk de spiesjes met de marinade en breng ze op smaak met zout en peper.

  5. Leg de spiesjes op de barbecue en grill ze in ongeveer 10-15 minuten gaar, waarbij je ze regelmatig omdraait en bestrijkt met de overgebleven marinade.

  6. Serveer de kipspiesjes direct met bijvoorbeeld aardappelsalade en stokbrood.

Voedingswaarde: per portie (1/4 van het recept) - Calorieën: 320, Vet: 17 g, Koolhydraten: 11 g, Eiwit: 29 g.

Type keuken: Barbecue/Grill

Dieetinformatie: Glutenvrij

Gelegenheid: Perfect voor een zomerse barbecue of als hoofdgerecht.

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bron: De Kruidenbaron