Naam van het recept:

Cevapcici met Kruidenbaron kruidenmix

Cevapcici zijn pittige, gegrilde worstjes die populair zijn in de Balkan en Zuidoost-Europa. Met de Cevapcici kruidenmix van De Kruidenbaron krijgen deze worstjes een heerlijke smaak van paprika, knoflook en ui.

Bereidingstijd: 30 minuten (inclusief 15 minuten rusttijd voor het gehakt)

Kooktijd: 10-12 minuten

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 500g rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 ei
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels Cevapcici kruidenmix van De Kruidenbaron
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Meng het rundergehakt met de fijngehakte knoflook, ui en het ei in een grote kom.

  2. Voeg de olijfolie, Cevapcici kruidenmix, zout en peper toe aan het mengsel en meng alles goed door elkaar.

  3. Dek de kom af en zet het gehakt minstens 15 minuten in de koelkast om op te stijven.

  4. Vorm het gehaktmengsel tot kleine, langwerpige worstjes van ongeveer 5-7 cm lang.

  5. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en grill de Cevapcici worstjes gedurende 10-12 minuten, tot ze gaar zijn en een mooie bruine kleur hebben.

  6. Serveer de Cevapcici worstjes warm op een bord met bijvoorbeeld een frisse salade en stokbrood.

Afbeelding: [voeg afbeelding in van Cevapcici met salade en stokbrood]

Voedingswaarde: Per portie (4 worstjes): 370 kcal, 22g vet, 36g eiwit, 3g koolhydraten, 1g vezels.

Type keuken: Balkan, Zuidoost-Europees

Dieetinformatie: Glutenvrij

Gelegenheid: Perfect als hoofdgerecht bij een zomerse barbecue of als hapje bij een feestje.

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bron: De Kruidenbaron