Naam van het recept:

Zelfgemaakte Döner Kebab met Kruidenmix van De Kruidenbaron

Dit gerecht is een heerlijke en gezonde versie van de populaire Döner Kebab, gemaakt met de Kruidenbaron Döner Kebab kruidenmix. Perfect als snelle lunch of diner en gemakkelijk aan te passen aan jouw smaakvoorkeuren.

Bereidingstijd: 30 minuten

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet, in dunne reepjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 1 gele paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 1 groene paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 4 volkoren pitabroodjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel Kruidenbaron Döner Kebab kruidenmix
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  2. Meng de kipreepjes met de Kruidenbaron Döner Kebab kruidenmix, zout en peper naar smaak.

  3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui tot hij glazig is, voeg vervolgens de paprikareepjes toe en bak deze 5 minuten mee tot ze zacht zijn. Haal de paprika en ui uit de pan en zet opzij.

  4. Bak de kipreepjes in dezelfde pan goudbruin en gaar, ongeveer 8-10 minuten.

  5. Snijd de pitabroodjes open en leg ze op een bakplaat. Bak ze 5-7 minuten in de voorverwarmde oven tot ze licht krokant zijn.

  6. Vul de pitabroodjes met de gebakken kipreepjes en paprikamix. Serveer direct.

Voedingswaarde: Per portie

  • Calorieën: 385
  • Vet: 9 gram
  • Koolhydraten: 42 gram
  • Eiwit: 34 gram
  • Vezels: 5 gram

Type keuken: Turks

Gelegenheid: Snelle lunch of diner

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Bron: De Kruidenbaron