Naam van het recept:

Kerrie Engelse kippensoep

Een romige, hartige kippensoep met een vleugje kerrie en aardappelen.

Bereidingstijd: 30 minuten

Porties: 4-6 porties

Ingrediënten:

  • 500 g kipfilet, in kleine stukjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel Kerrie Engels kruiden van De Kruidenbaron
  • 30 gram kippenbouillon op 1 liter water 
  • 250 ml slagroom
  • zout en peper naar smaak
  • verse peterselie voor de garnering

Instructies:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de kipfilet tot het goudbruin is.
  2. Voeg de ui, knoflook en aardappelen toe en bak deze mee tot de ui glazig is.
  3. Voeg de Kerrie Engels kruiden toe en bak deze kort mee, zodat de geuren vrijkomen.
  4. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  5. Laat de soep 15-20 minuten zachtjes pruttelen, of tot de aardappelen zacht zijn.
  6. Voeg de slagroom toe en laat de soep nog even doorkoken tot deze romig is.
  7. Breng de soep op smaak met zout en peper naar wens.
  8. Serveer de soep in kommen en garneer met wat verse peterselie.

Voedingswaarde:

  • Calorieën: 450 kcal
  • Koolhydraten: 17 g
  • Eiwitten: 35 g
  • Vetten: 25 g
  • Vezels: 2 g

Type keuken: Engels

Dieetinformatie: Glutenvrij

Gelegenheid: Geschikt als lunch of diner

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Bron: De Kruidenbaron