Naam van het recept:
Kerrie Engelse kippensoep
Een romige, hartige kippensoep met een vleugje kerrie en aardappelen.
Bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4-6 porties
Ingrediënten:
- 500 g kipfilet, in kleine stukjes gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel Kerrie Engels kruiden van De Kruidenbaron
- 30 gram kippenbouillon op 1 liter water
- 250 ml slagroom
- zout en peper naar smaak
- verse peterselie voor de garnering
Instructies:
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de kipfilet tot het goudbruin is.
- Voeg de ui, knoflook en aardappelen toe en bak deze mee tot de ui glazig is.
- Voeg de Kerrie Engels kruiden toe en bak deze kort mee, zodat de geuren vrijkomen.
- Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat de soep 15-20 minuten zachtjes pruttelen, of tot de aardappelen zacht zijn.
- Voeg de slagroom toe en laat de soep nog even doorkoken tot deze romig is.
- Breng de soep op smaak met zout en peper naar wens.
- Serveer de soep in kommen en garneer met wat verse peterselie.
Afbeelding: (voeg een afbeelding van de soep toe)
Voedingswaarde:
- Calorieën: 450 kcal
- Koolhydraten: 17 g
- Eiwitten: 35 g
- Vetten: 25 g
- Vezels: 2 g
Type keuken: Engels
Dieetinformatie: Glutenvrij
Gelegenheid: Geschikt als lunch of diner
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Bron: De Kruidenbaron