Naam van het recept:

Indiaas gemarineerde kippenvleugeltjes met Indian rub

Deze kippenvleugeltjes zijn heerlijk gemarineerd in de Indian rub kruidenmix van De Kruidenbaron en zijn perfect voor een gezellige avond thuis. Het kruidenmengsel geeft de vleugeltjes een heerlijke smaak en geur, en met de bijgevoegde yoghurtdip worden ze nog lekkerder!

Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiding, 30 minuten kooktijd

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 16 kippenvleugeltjes
  • 2 eetlepels Indian rub kruidenmix van De Kruidenbaron
  • 1/2 kopje yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: citroenpartjes voor serveren

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Meng de Indian rub kruidenmix, yoghurt, olijfolie, zout en peper in een kom.
  3. Voeg de kippenvleugeltjes toe en zorg ervoor dat ze helemaal bedekt zijn met het mengsel.
  4. Leg de kippenvleugeltjes op een bakplaat en bak ze gedurende 30 minuten in de oven, tot ze gaar en knapperig zijn.
  5. Serveer de kippenvleugeltjes met citroenpartjes en eventueel extra yoghurtdip.

Voedingswaarde: Per portie (4 vleugeltjes):

  • Calorieën: 288
  • Vet: 18 gram
  • Koolhydraten: 2 gram
  • Eiwit: 28 gram

Type keuken: Indiaas

Dieetinformatie: Glutenvrij

Gelegenheid: Perfect voor een gezellige avond thuis met vrienden of familie

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bron: De Kruidenbaron