Naam van het recept:

Indische kip curry

Deze Indische kip curry is een smaakvol gerecht met malse stukjes kip in een heerlijk kruidige saus op basis van kokosmelk en de Kerriepoeder Djawa van De Kruidenbaron.

Bereidingstijd: 45 minuten

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 500 g kipfilet, in stukjes gesneden
  • 2 el Kerriepoeder Djawa
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 cm gemberwortel, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el olie
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: verse koriander en rijst om te serveren

Instructies:

  1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, gember en rode peper toe en bak deze gedurende 2-3 minuten, totdat de ui zacht is.
  2. Voeg de kipfilet toe en bak deze gedurende 5 minuten, totdat de kip aan alle kanten bruin is.
  3. Voeg de Kerriepoeder Djawa toe en bak deze gedurende 1-2 minuten, totdat de kruiden goed zijn opgenomen door de kip.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en roer deze goed door het kipmengsel. Bak dit gedurende 2-3 minuten, totdat de tomatenpuree goed is opgenomen.
  5. Voeg de kokosmelk toe en roer alles goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook en laat het gedurende 20-25 minuten sudderen op laag vuur.
  6. Proef en breng de saus op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de kip curry eventueel met rijst en verse koriander.

Voedingswaarde: (per portie, zonder rijst en koriander)

  • Calorieën: 447
  • Koolhydraten: 9 g
  • Eiwitten: 33 g
  • Vetten: 32 g
  • Vezels: 2 g

Type keuken: Indisch

Dieetinformatie: glutenvrij

Gelegenheid: Avondmaaltijd

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Bron: De Kruidenbaron