Naam van het recept:

Jambalaya zonder zout

Jambalaya is een pittig gerecht uit Louisiana dat traditioneel bereid wordt met rijst, groenten en vlees of vis. Deze versie van Jambalaya is zonder zout en bevat de Jambalaya kruidenmix van De Kruidenbaron voor extra smaak.

Bereidingstijd: 45 minuten

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 paprika, in blokjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel Jambalaya kruidenmix zonder zout
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 250 gram langkorrelige rijst
  • 500 ml kippenbouillon
  • 200 gram garnalen
  • Verse peterselie, gehakt, voor garnering

Instructies:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze zacht zijn, ongeveer 3 minuten.
  2. Voeg de paprika en bleekselderij toe en bak deze mee tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg de kipblokjes toe en bak deze tot ze gaar zijn, ongeveer 8 minuten.
  4. Voeg de Jambalaya kruidenmix toe en roer goed door.
  5. Voeg de tomatenblokjes, rijst en kippenbouillon toe. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
  6. Zet het vuur laag en laat de Jambalaya ongeveer 20 minuten sudderen, totdat de rijst gaar is en het vocht is opgenomen.
  7. Voeg de garnalen toe en laat deze ongeveer 5 minuten mee sudderen, totdat ze gaar zijn.
  8. Garneer met verse peterselie en serveer direct.

Voedingswaarde:

  • Calorieën per portie: 416
  • Vetten: 8 g
  • Koolhydraten: 55 g
  • Eiwitten: 31 g
  • Vezels: 4 g

Type keuken: Amerikaans/Louisiana

Dieetinformatie: Zoutarm

Gelegenheid: Geschikt voor een doordeweekse avondmaaltijd

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk