Naam van het recept:
Kip Kerrie
Dit is een heerlijk en makkelijk te maken gerecht met kip en kerriesaus, perfect voor een doordeweekse maaltijd.
Bereidingstijd: 25 minuten
Porties: 4
Ingrediënten:
- 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 200 ml kokosmelk
- 1 el Kip Kerrie kruidenmix van De Kruidenbaron
- 1 el olijfolie
- zout en peper naar smaak
- verse koriander voor de garnering
Instructies:
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak ze glazig, ongeveer 2-3 minuten.
- Voeg de kipfilet toe en bak deze rondom bruin.
- Voeg de rode paprika en Kip Kerrie kruidenmix van De Kruidenbaron toe en roer goed door.
- Giet de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook.
- Laat de saus sudderen tot de kip gaar is en de saus ingedikt is, ongeveer 10-15 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de kip kerrie met rijst en garneer met verse koriander.
Afbeelding: [voeg hier een foto toe van het gerecht]
Voedingswaarde:Per portie (zonder rijst)
- Calorieën: 335
- Vet: 21 g
- Koolhydraten: 9 g
- Eiwit: 28 g
Type keuken: Indiaas
Dieetinformatie: Dit gerecht is glutenvrij en zuivelvrij.
Gelegenheid: Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse maaltijd.
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Bron: Dit recept is gemaakt met de Kip Kerrie kruidenmix van De Kruidenbaron.