Naam van het recept:

Marokkaanse kip met Kipkruiden Marokkaans kruidenmix

Een heerlijk kruidig Marokkaans gerecht met malse kip en een mix van typische Marokkaanse kruiden.

Bereidingstijd: 30 minuten

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 4 kipfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels Kipkruiden Marokkaans kruidenmix
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 blikje kikkererwten (400 gram), uitgelekt en afgespoeld
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander, voor de garnering

Instructies:

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot de ui zacht is en glazig ziet. Voeg vervolgens de paprika's toe en bak deze 2-3 minuten mee.
  2. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder en Kipkruiden Marokkaans kruidenmix toe en bak dit al roerend nog 1 minuut mee.
  3. Voeg de kippenbouillon en kikkererwten toe en breng het geheel aan de kook.
  4. Leg de kipfilets in de pan en zorg dat ze bedekt zijn met het sausmengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Laat het geheel 20-25 minuten pruttelen op laag vuur totdat de kip gaar is.
  6. Serveer de Marokkaanse kip met rijst of couscous en garneer met verse koriander.

Voedingswaarde:Per portie (zonder rijst of couscous):

  • Calorieën: 312
  • Vet: 10 gram
  • Koolhydraten: 18 gram
  • Eiwit: 37 gram
  • Vezels: 5 gram

Type keuken: Marokkaans

Dieetinformatie: Glutenvrij

Gelegenheid: Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd, maar ook geschikt voor een feestelijke gelegenheid.

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Bron: Recept aangepast vanuit Allrecipes.com.

Dit recept is gemaakt met behulp van AI