Naam van het recept:

Kip Tandoori

Dit Indiase gerecht van gemarineerde kip met de speciale Tandoori kruidenmix van De Kruidenbaron is een echte smaakexplosie. Serveer de kip met rijst en naanbrood voor een complete maaltijd.

Bereidingstijd: 20 minuten (exclusief marineren), kooktijd: 20-25 minuten, marinetijd: minimaal 2 uur

Porties: 4-6

Ingrediënten:

  • 1,2 kg kippenbouten
  • 1 kopje Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels Tandoori kruidenmix van De Kruidenbaron
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel plantaardige olie

Optioneel:

  • Verse koriander, gehakt, ter garnering
  • Naanbrood
  • Basmatirijst

Instructies:

  1. Meng in een grote kom de yoghurt, Tandoori kruidenmix, knoflook, gember, citroensap en zout tot een marinade.

  2. Voeg de kip toe aan de marinade en zorg ervoor dat de kip volledig bedekt is met de marinade. Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast om te marineren. (Voor de beste smaak kunt u de kip zelfs een nacht in de koelkast laten marineren.)

  3. Verwarm de oven voor op 220°C. Haal de kip uit de marinade en schud de overtollige marinade af.

  4. Leg de kip op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met een beetje olie.

  5. Bak de kip in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot deze goudbruin en gaar is. Draai de kip halverwege de kooktijd om.

  6. Serveer de kip Tandoori met rijst, naanbrood en gehakte koriander.

Voedingswaarde:

Per portie (1/6 van het recept):

  • Calorieën: 334 kcal
  • Koolhydraten: 2,9 g
  • Vet: 21,5 g
  • Eiwit: 30,8 g

Type keuken: Indiaas

Dieetinformatie: Glutenvrij

Gelegenheid: Geschikt als hoofdgerecht bij een diner

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Bron: De Kruidenbaron