Naam van het recept:

Citroenpeper kipfilet

Deze citroenpeper kipfilet is perfect voor een snelle en smakelijke maaltijd. Het is makkelijk te bereiden en de citroenpeper kruidenmix geeft het gerecht een heerlijke citrussmaak.

Bereidingstijd: 20 minuten

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 4 kipfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroenpeper kruidenmix van De Kruidenbaron
  • Zout naar smaak
  • 1 citroen, in partjes gesneden
  • Peterselie, fijngehakt (optioneel)

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  2. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze aan beide kanten met zout.

  3. Meng in een kom de olijfolie en de citroenpeper kruidenmix.

  4. Bestrijk de kipfilets aan beide kanten met het oliemengsel en leg ze in een ovenschaal.

  5. Bak de kipfilets gedurende 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze gaar zijn en een kerntemperatuur van 75 graden Celsius hebben bereikt.

  6. Serveer de kipfilets met partjes citroen en eventueel wat fijngehakte peterselie als garnering.

Afbeelding: [voeg afbeelding in van citroenpeper kipfilet]

Voedingswaarde:Per portie (1 kipfilet) - Calorieën: 247, Koolhydraten: 2g, Vet: 11g, Eiwit: 34g

Type keuken: Internationaal

Dieetinformatie: Glutenvrij

Gelegenheid: Geschikt voor een doordeweekse avondmaaltijd

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bron: De Kruidenbaron

Opmerking:Deze citroenpeper kipfilet is heerlijk te combineren met geroosterde groenten of aardappeltjes uit de oven. Ook kan je de kipfilets grillen op de barbecue voor een extra smaakvolle variant.