Naam van het recept:
Italiaanse kippenpasta
Een heerlijk pastagerecht met malse kip en een smaakvolle Italiaanse rub kruidenmix.
Bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 porties
Ingrediënten:
- 400 gram pasta naar keuze
- 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
- 2 eetlepels Italiaanse rub kruidenmix van De Kruidenbaron
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
- 3 gram kippenbouillon op 100 ml water
- 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- Zout en peper naar smaak
Instructies:
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Meng de kipfilet met de Italiaanse rub kruidenmix in een kom.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de kipfilet in de pan tot deze goudbruin en gaar is, ongeveer 8-10 minuten.
- Haal de kipfilet uit de pan en zet apart.
- Bak de ui en knoflook in dezelfde pan tot de ui glazig is.
- Voeg de tomatenblokjes en kippenbouillon toe en breng aan de kook.
- Laat de saus sudderen tot deze iets is ingedikt, ongeveer 5-7 minuten.
- Voeg de kipfilet toe aan de saus en laat nog 2-3 minuten sudderen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de pasta af en voeg toe aan de pan met de saus.
- Roer alles goed door elkaar en verdeel over vier borden.
- Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.
Afbeelding: [Voeg hier een afbeelding van het gerecht toe, bijvoorbeeld van https://www.pexels.com/nl-nl/]
Voedingswaarde: Per portie
- 600 calorieën
- 20 g vet
- 60 g koolhydraten
- 45 g eiwit
Type keuken: Italiaans
Dieetinformatie: Niet geschikt voor vegetariërs en veganisten
Gelegenheid: Geschikt voor een doordeweekse avond
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Bron: De Kruidenbaron