Naam van het recept:

Italiaanse kippenpasta

Een heerlijk pastagerecht met malse kip en een smaakvolle Italiaanse rub kruidenmix.

Bereidingstijd: 30 minuten

Porties: 4 porties

Ingrediënten:

  • 400 gram pasta naar keuze
  • 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels Italiaanse rub kruidenmix van De Kruidenbaron
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 3 gram kippenbouillon op 100 ml water 
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Meng de kipfilet met de Italiaanse rub kruidenmix in een kom.
  3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  4. Bak de kipfilet in de pan tot deze goudbruin en gaar is, ongeveer 8-10 minuten.
  5. Haal de kipfilet uit de pan en zet apart.
  6. Bak de ui en knoflook in dezelfde pan tot de ui glazig is.
  7. Voeg de tomatenblokjes en kippenbouillon toe en breng aan de kook.
  8. Laat de saus sudderen tot deze iets is ingedikt, ongeveer 5-7 minuten.
  9. Voeg de kipfilet toe aan de saus en laat nog 2-3 minuten sudderen.
  10. Breng op smaak met zout en peper.
  11. Giet de pasta af en voeg toe aan de pan met de saus.
  12. Roer alles goed door elkaar en verdeel over vier borden.
  13. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.

Voedingswaarde: Per portie

  • 600 calorieën
  • 20 g vet
  • 60 g koolhydraten
  • 45 g eiwit

Type keuken: Italiaans

Dieetinformatie: Niet geschikt voor vegetariërs en veganisten

Gelegenheid: Geschikt voor een doordeweekse avond

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bron: De Kruidenbaron