Naam van het recept:

Garam Masala kipspiesjes met yoghurtdip

Deze kipspiesjes zijn heerlijk gekruid met de Garam Masala rub van De Kruidenbaron en worden geserveerd met een frisse yoghurtdip.

Bereidingstijd: 25 minuten (inclusief 15 minuten marineertijd)

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 4 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels Garam Masala rub van De Kruidenbaron
  • 1/4 kopje olijfolie
  • 1/4 kopje yoghurt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 8 houten spiesjes, geweekt in water

Voor de yoghurtdip:

  • 1 kopje Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel verse munt, fijngehakt

Instructies:

  1. Meng in een kom de Garam Masala rub, olijfolie, yoghurt, knoflook, zout en zwarte peper. Voeg de kip toe en meng goed zodat alle kip bedekt is met de marinade. Dek de kom af en laat het minstens 15 minuten marineren in de koelkast.

  2. Rijg de gemarineerde kipblokjes op de geweekte houten spiesjes.

  3. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Grill de kipspiesjes ongeveer 3-4 minuten aan elke kant, of tot ze gaar zijn.

  4. Terwijl de kipspiesjes grillen, maak de yoghurtdip door alle ingrediënten te mengen in een kom.

  5. Serveer de kipspiesjes met de yoghurtdip en eventueel een frisse salade.

Voedingswaarde

per portie:

  • Calorieën: 274
  • Koolhydraten: 4 g
  • Eiwit: 27 g
  • Vet: 17 g
  • Verzadigd vet: 3 g
  • Cholesterol: 75 mg
  • Natrium: 315 mg
  • Vezels: 0 g

Type keuken: Indiaas

Dieetinformatie: Glutenvrij

Gelegenheid: Perfect voor een zomerse barbecue of als hapje bij een borrel.

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bron: De Kruidenbaron.