Naam van het recept:

Mexicaanse kip met avocado en zwarte bonen

Een kleurrijk en smaakvol gerecht met malse kip gemarineerd in de Kipkruiden Mexicaans met zout kruidenmix van De Kruidenbaron, frisse avocado en hartige zwarte bonen.

Bereidingstijd: 30 minuten

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 4 kipfilets
  • 2 eetlepels Kipkruiden Mexicaans met zout kruidenmix van De Kruidenbaron
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje zwarte bonen (400 gram), uitgelekt en afgespoeld
  • 2 rijpe avocado's, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 limoen, in partjes gesneden
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander, fijngehakt

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Meng de Kipkruiden Mexicaans met zout kruidenmix van De Kruidenbaron en de olijfolie in een kom.

  3. Leg de kipfilets in een ovenschaal en bestrijk ze gelijkmatig met het kruidenmengsel.

  4. Bak de kipfilets 20-25 minuten in de oven tot ze gaar zijn.

  5. Verhit intussen een eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

  6. Voeg de rode ui en knoflook toe en bak ze 1-2 minuten tot ze zacht zijn.

  7. Voeg de paprika's toe en bak ze nog eens 5 minuten.

  8. Voeg de zwarte bonen toe en bak ze kort mee.

  9. Breng op smaak met zout en peper.

  10. Serveer de kipfilets met de gebakken groenten, avocado en limoenpartjes.

  11. Garneer met verse koriander.

Voedingswaarde:Per portie (zonder rijst)

  • Calorieën: 420
  • Vet: 24g
  • Koolhydraten: 19g
  • Eiwitten: 36g

Type keuken: Mexicaans

Dieetinformatie: Glutenvrij

Gelegenheid: Een gezonde doordeweekse maaltijd of een feestelijk diner.

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bron: De Kruidenbaron

Dit recept is gemaakt met behulp van AI