Naam van het recept:
Surinaamse kip kerrie met aardappelen
Dit is een heerlijk Surinaams gerecht met een romige kerrie saus, malse kip en zachte aardappelen. Het is gemakkelijk te bereiden en perfect voor een doordeweekse maaltijd.
Bereidingstijd: 45 minuten
Porties: 4
Ingrediënten:
- 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
- 500 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel Kerrie Surinaams van De Kruidenbaron
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel korianderpoeder
- 1/2 theelepel kurkumapoeder
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 400 ml kokosmelk
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander voor garnering
Instructies:
- Verhit de zonnebloemolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn, ongeveer 2-3 minuten.
- Voeg de Kerrie Suriname, gemberpoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkumapoeder en cayennepeper toe en bak het geheel al roerend gedurende 1-2 minuten totdat de specerijen geurig zijn.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak deze nog 1 minuut mee.
- Voeg de kipfilet toe en bak deze in 5-7 minuten goudbruin. Voeg de aardappelblokjes toe en roer alles goed door elkaar.
- Giet de kokosmelk erbij en roer alles goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur sudderen totdat de aardappelen en de kip gaar zijn, ongeveer 20-25 minuten.
- Proef de kerrie saus en breng op smaak met zout en peper indien nodig.
- Serveer de kip kerrie met aardappelen in een kom en garneer met verse koriander.
Afbeelding: voeg hier een smakelijke afbeelding toe van het gerecht.
Voedingswaarde: (per portie)
- Calorieën: 520
- Vet: 26 gram
- Koolhydraten: 42 gram
- Eiwit: 30 gram
Type keuken: Surinaams
Dieetinformatie: Glutenvrij
Gelegenheid: Perfect voor een doordeweekse maaltijd
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Bron: De Kruidenbaron