Naam van het recept:

Turkse gegrilde kip met Cemen Bahararti kruidenmix

Dit is een heerlijk, smaakvol gerecht dat perfect is voor een zomerse barbecue. De Cemen Bahararti kruidenmix van De Kruidenbaron voegt een unieke, pittige smaak toe aan de kip die wordt gegrild tot in de perfectie.

Bereidingstijd: 20 minuten

Kooktijd: 20-25 minuten

Totale tijd: 40-45 minuten

Porties: 4-6

Ingrediënten:

  • 1 kg kippendijen
  • 2 eetlepels Cemen Bahararti kruidenmix van De Kruidenbaron
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 citroen, gehalveerd
  • Verse peterselie voor garnering

Instructies:

  1. Maak de kippendijen schoon en verwijder het overtollige vet. Leg de kippendijen in een grote kom.
  2. Meng de Cemen Bahararti kruidenmix, knoflook, olijfolie en zout in een kom. Giet dit mengsel over de kippendijen en meng alles goed door elkaar. Zorg ervoor dat alle kippendijen bedekt zijn met het mengsel. Dek de kom af met plastic folie en laat het minstens 1 uur marineren in de koelkast.
  3. Steek de barbecue aan en verwarm deze voor op een middelhoog vuur. Leg de kippendijen op het rooster en grill ze voor ongeveer 10-12 minuten per kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  4. Knijp de citroen over de kip en garneer met verse peterselie. Serveer direct.

Voedingswaarde: Per portie (1/6 van het gerecht) bevat dit gerecht ongeveer 230 calorieën, 16 g eiwit, 7 g koolhydraten, 15 g vet, 3 g verzadigd vet, 75 mg cholesterol, 2 g vezels en 4 g suiker.

Type keuken: Turks

Gelegenheid: Dit gerecht is perfect voor een zomerse barbecue met vrienden en familie.

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bron: Dit recept is geïnspireerd op het Turkse gerecht 'tavuk şiş'.