Naam van het recept:

Zoetzure inmaak van komkommer en wortel

Een heerlijk bijgerecht of snack voor op een zomerse dag. De zoetzure smaak van deze inmaak is perfect om te combineren met gegrild vlees of als topping op een broodje pulled pork.

Bereidingstijd: 20 minuten

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 1 komkommer
  • 2 wortels
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 kopje witte azijn
  • 1/2 kopje water
  • 1 eetlepel Inmaakkruiden van De Kruidenbaron

Instructies:

  1. Snijd de komkommer en wortels in dunne plakjes en snipper de rode ui en knoflook.
  2. Meng de suiker, zout, witte azijn, water en Inmaakkruiden van De Kruidenbaron in een pan en breng het aan de kook.
  3. Voeg de komkommer, wortels, rode ui en knoflook toe aan de pan en laat het geheel 2 minuten koken.
  4. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
  5. Bewaar de inmaak in een luchtdichte pot in de koelkast. Laat de inmaak minstens een uur staan om de smaken goed in te laten trekken.

Voedingswaarde: Per portie (ongeveer 100 gram)

  • 30 calorieën
  • 1 gram vet
  • 1 gram eiwit
  • 5 gram koolhydraten.

Type keuken: Internationaal

Dieetinformatie: Veganistisch, glutenvrij

Gelegenheid: Barbecue, picknick, feestje

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bron: De Kruidenbaron