Ingredienten
400 g mie
500 g kipfilet, in stukjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in reepjes
1 gele paprika, in reepjes
200 g taugé
2 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel ketjap manis
2 eetlepels Bami kruidenmix
Zout en peper naar smaak
Optioneel: gebakken uitjes en sambal voor garnering
  • Voorbereiding: 10 Minuten
  • Kook tijd: 20 Minuten
  • Totale tijd: 30 Minuten
Bereidingswijze
1

Kook de mie volgens de instructies op de verpakking en spoel af met koud water. Laat de mie uitlekken.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of grote koekenpan en bak de kipfilet goudbruin. Haal de kip uit de pan en leg apart.

3

Bak de ui, knoflook en paprika's in dezelfde pan totdat ze zacht zijn. Voeg de taugé toe en bak nog eens 2 minuten.

4

Voeg de gebakken kip, Bami kruidenmix, sojasaus en ketjap manis toe en meng goed. Laat het geheel nog 2-3 minuten sudderen.

5

Voeg de gekookte mie toe aan de pan en roerbak het geheel nog 2-3 minuten totdat de mie goed is opgewarmd en alles goed gemengd is.

6

Breng op smaak met zout en peper naar smaak.

7

Serveer de Bami met kip en groenten in diepe borden en garneer met gebakken uitjes en sambal indien gewenst.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0