Heerlijke bami met de bami kruidenmix
- Voorbereiding: 10 Minuten
- Kook tijd: 20 Minuten
- Totale tijd: 30 Minuten
Kook de mie volgens de instructies op de verpakking en spoel af met koud water. Laat de mie uitlekken.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of grote koekenpan en bak de kipfilet goudbruin. Haal de kip uit de pan en leg apart.
Bak de ui, knoflook en paprika's in dezelfde pan totdat ze zacht zijn. Voeg de taugé toe en bak nog eens 2 minuten.
Voeg de gebakken kip, Bami kruidenmix, sojasaus en ketjap manis toe en meng goed. Laat het geheel nog 2-3 minuten sudderen.
Voeg de gekookte mie toe aan de pan en roerbak het geheel nog 2-3 minuten totdat de mie goed is opgewarmd en alles goed gemengd is.
Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
Serveer de Bami met kip en groenten in diepe borden en garneer met gebakken uitjes en sambal indien gewenst.
Bami Kruidenmix
Een smaakvol gerecht met kip, groenten en de Bami kruidenmix van de Kruidenbaron.
Bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4
Voedingswaarde: Per portie (zonder garnering)
- Calorieën: 465 kcal
- Koolhydraten: 46 g
- Eiwitten: 38 g
- Vetten: 12 g
Type keuken: Indonesisch
Dieetinformatie: Dit recept is niet geschikt voor vegetariërs of veganisten. Voor glutenvrije variant, gebruik glutenvrije mie en controleer of de Bami kruidenmix gluten bevat.
Gelegenheid: Dit gerecht is geschikt voor een doordeweekse maaltijd.
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Bron: De Kruidenbaron